Gürcü Öğrenciler Fatsa'ya Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Gürcü Öğrenciler Fatsa'ya Hayran Kaldı

Gürcü Öğrenciler Fatsa\'ya Hayran Kaldı

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Batum ilinden 60 kişilik bir öğrenci grubu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nedeniyle Ordu’nun Fatsa ilçesine geldi.

21.04.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Batum ilinden 60 kişilik bir öğrenci grubu "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" nedeniyle Ordu'nun Fatsa ilçesine geldi.

Batum'dan 3 okulun öğrencilerinden karma olarak gelen öğrenciler Fatsa'ya hayran kaldılar. Fatsa Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılanan öğrenciler Fatsa ilçesinde bir dizi ziyaretler yaptılar.

Gezi sırasında gürcü öğrenciler kendi ülkelerine ait folklor gösterileri ve şarkıları hep birlikte söylerlerken Fatsalı vatandaşlarda Gürcü öğrencilere eşlik ettiler.

Ordu ve Fatsa ilçesine hayran kaldıklarını belirten Gürcü öğrenci kafile başkanı öğretmen Şuşana Sumanidze, "İki ülke arasındaki dostlukları kurma adına buraya geldik ve tüm öğrencilerimiz bu ziyarette çok memnun oldular. Farklı kültürlerimizi birbirine tanıtmak için öğrenciler hemen kaynaştılar. Bu durumda bizleri çok mutlu etti" dedi.

Gürcü öğretmen ve öğrencileri Fatsa ilçesinde ağırlamaktan son derece memnun oldukları belirten Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, "Türkiye ve Gürcistan halkının kaynaşmasını sağlamak kültürel anlamda Türk kültürünü öğrencilerin tanımasını ve Türk misafirperverliğini onlara hissettirmektir" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürcü Öğrenciler Fatsa'ya Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement