Güreş: 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası - - Son Dakika
Spor

Güreş: 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası -

Antalya'da düzenlenen 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası'nda ikinci gün müsabakaları tamamlandı.

13.04.2014 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da düzenlenen 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası'nda ikinci gün müsabakaları tamamlandı.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun Süleyman Evcimen Spor Salonu'nda düzenlediği turnuvaya, 12 ülkeden yaklaşık 400 sporcu katılıyor. Turnuvanın ikinci gününde yıldız kızlar 40, 49, 60 kilo, yıldız erkekler grekoromen 46, 58, 76, 100 kilo ve yıldız erkekler serbest stil 46, 58, 76, 100 kiloda müsabakalar yapıldı.

Yıldız kızlar kategorisinde, 40 kiloda Türkiye'den Derya Kayar, 49 kiloda Azerbaycan'dan Varan Sova Ketyoha, 60 kiloda Türkiye'den Melike Öztürk şampiyon oldu. Yıldız erkekler grekoromende 46 kiloda Türkiye'den Ozan Tanga, 58 kiloda yine Türkiye'den Murat Fırat, 76 kiloda Almanya'dan Guramı Khetsurıanı, 100 kiloda Bulgaristan'dan Georgıev Radoslav birincilik elde etti.

Yıldız erkek serbest stilde ise Rus sporcular Usman Shakhgırıev (46 kilo), Khabıb Karacahaev (58 kilo), Usman Khadzhımuradov (76) kilolarında birincilik kazanırken, 100 kiloda da Almanya'dan Gıvı Matcharashvılv şampiyon oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, müsabakaların çok çekişmeli geçtiğini, turnuvaya bu yıl yoğun ilgi gösterildiğini söyledi. Müsabakalara ilgiden memnun olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Turnuvaya 12 ülke katılıyor, en çok katılım oranını bu yıl yakaladık. Eskiden çok rağbet edilmezdi. Geleceğimizin çocuklarını burada geliştiriyoruz. Hocalarımız sporcuları iyi çalıştırmış. Gidişat güzel, iyi motive olmuşlar, hepsini tebrik ediyorum" dedi.

Güreş: 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası -
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Güreş: 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement