Güreş: 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Güreş: 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası

Avrupa 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda mücadele edecek sporcuların belirleneceği 23 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonasının açılış seremonisi gerçekleştirildi.

30.01.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası, Çorum'da sürüyor.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen ve 50 ilden 700 sporcunun katılımıyla dün başlayan organizasyonun açılış seremonisi, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Ahmet Kara, burada yaptığı konuşmada, Anadolu coğrafyasının yüzyıllardır güreş sporuna ev sahipliği yaptığını, Türkiye'nin de güreşte başarılarla dolu bir tarihi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin birçok bölgesinden yetişen güreşçilerin, dünya çapında elde ettikleri başarılarla hem kendi isimlerini hem de Türkiye'nin adını güreş tarihine altın harflerle yazdırdığını ifade eden Kara, geçmişte kazanılan başarıların gelecekte de sürdürüleceğine inandığını dile getirdi.

Güreşin güç ve cesaret gerektiren bir spor branşı olduğunu vurgulayan Kara, şöyle konuştu:

"Tarihimiz o kadar çok başarılı güreşçilerle dolu ki hepsinin adını saymaya kalksam dakikalar sürer. Gerçekten güreş tarihimizle başarılı sporcularımızla övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Bu salonlardaki genç güreşçilerimiz de nesilden nesile bayrağı devralıyor. Sizlerin yurtdışında ülkemizi temsil ederken, ter akıttığınız minderdeki mücadelenizi biz de ekran başında heyecanla izliyoruz. Başarılarınızın daim olacağına inancım tam. Ata sporu güreşin merkezlerinden biri olan Çorum'da düzenlenen turnuvada kazananın Türk güreşi olacağına yürekten inanıyorum."

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de belediye olarak güreşin geliştirilmesi için birçok proje ürettiklerini anlattı.

Çorum Belediyesi olarak er kişinin, yiğit adamın işi dedikleri ata sporu güreşi daha da geliştirmek, yaygınlaştırmak, özellikle gençlerin ilgisini canlı tutmak için elleri taşın altına koyduklarını işaret eden Külcü, bugüne kadar Çorum'dan çıkan yiğit güreşçilere yenilerini eklemek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Oktay Aktaş ise şampiyonanın Türkiye'de ilk kez düzenlendiğini, burada madalya kazanacak sporcuların Avrupa 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'na katılma şansı elde edebileceğini belirtti.

Güreşin 101 yıllık tarihi boyunca uluslararası platformlarda kazandığı madalya sayısı ile Türk sporunun zirvesinde yer aldığını vurgulayan Aktaş, "asrın güreşçisi" unvanlı Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya'nın göreve gelmesinin ardından son iki yılda madalya sayısında büyük başarı sağlandığına dikkati çekti.

Konuşmaların ardından dün başlayan güreş müsabakalarına devam edildi. Vali Kara, Belediye Başkanı Külcü, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de üç minderde yapılan sporcuların mücadelesini bir süre izledi.

Serbest stil ve grekoromen olmak üzere iki dalda yapılan müsabakalar 1 Şubat Pazar günü sona erecek. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Güreş: 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için antrenmanlarını sürdürdü
    15:54 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için antrenmanlarını sürdürdü

    Sivasspor, Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde bugün yapılan antrenmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman ısınma hareketleri, pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçıyla tamamlandı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Sivasspor ile Fenerbahçe, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaşacak.

  • Sarıyer'de Taksici Cinayeti: Yabancı Uyruklu Şahıs Tarafından Bıçaklanan Taksici Son Yolculuğuna Uğurlandı
    15:53 Sarıyer'de Taksici Cinayeti: Yabancı Uyruklu Şahıs Tarafından Bıçaklanan Taksici Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Sarıyer'de aracına binen yabancı uyruklu şahıs tarafından 5 yerinden bıçaklandıktan sonra hayatını kaybeden taksici son yolculuğuna uğurlandı. Taksici için cenaze namazı kılındı ve Feriköy Mezarlığı'nda defnedildi. Olayın detayları ve taksicilerin güvenliği konusunda açıklamalar yapıldı.

  • Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi
    15:50 Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi

    Mersin'de düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri'ne 124 personel katıldı. Yarışmalarda erkekler ve kadınlar kategorisinde dereceye girenler Türkiye Geneli Eleme Yarışması'na katılma hakkı kazandı. Mersin PTT Başmüdürü Recep Öztürk, etkinliğin sosyal dayanışmayı arttırdığını ve sportmenlik ruhunu geliştirdiğini belirtti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    15:39 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, 1,5 saat sürdü. Isınma ve koordinasyon çalışmalarının ardından geniş alanda çift kale maç yapıldı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

  • Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı
    15:19 Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı

    Denizlispor'dan yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki Bekir Turaç Böke'nin yapılan son tetkiklerde sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı öğrenildi. TFF 2. Lig'de mücadele eden ve düşme hattında olan Denizlispor'a bir kötü haber geldi.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    15:13 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda oynayacağı Mondihome Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda dinamik ısınma ve sonuçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Sakatlığı bulunan Onuachu ise takımla çalışmalarını sürdürerek maçta forma giyebilme ihtimali bulunuyor.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor
    15:03 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, 20 Nisan Cumartesi günü sahasında Yukatel Adana Demirspor ile yapacağı maçı kazanmak istiyor. Teknik direktör Markus Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu belirterek, takımın maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gisdol, ayrıca takımın geldiği durumun iyi olduğunu ve sezon sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini vurguladı.


Advertisement