Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: "Hedefimiz Takım Halinde Şampiyon Olmak" - Son Dakika
Güncel

Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: "Hedefimiz Takım Halinde Şampiyon Olmak"

Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: "Hedefimiz Takım Halinde Şampiyon Olmak"

(özel) Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: "Hedefimiz takım halinde şampiyon olmak" "Gelecekten ümitliyim" "Bu sene yapılacak dünya şampiyonası hepsinden daha güçlü olacak" Uğur Demirkırdı - Mustafa Akın, İSTANBUL - DHA Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nın beşinci gününde Türkiye 1 altın 1 gümüş madalya elde etti.

27.06.2015 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(özel) Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: "Hedefimiz takım halinde şampiyon olmak"

"Gelecekten ümitliyim"

"Bu sene yapılacak dünya şampiyonası hepsinden daha güçlü olacak"

Uğur Demirkırdı - Mustafa Akın, İSTANBUL - DHA

Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nın beşinci gününde Türkiye 1 altın 1 gümüş madalya elde etti.

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Başlangıçta serbest ile başladık, serbestte takım halinde Avrupa 2'ncisi olduk. Akabinde bayanlarda takım halinde Avrupa 3'üncüsü olduk. Bugün grekoromende 4 sıklette başladık, final maçının birinde şampiyon, birinde ikinci olduk" dedi.

Hedeflerinin burada da takım halinde şampiyon olmak olduğunu ifade eden Musa Aydın, "Yarın 4 sıklet yapılacak, 4 sıkletin neticesini takım tasnif yapılacak. Gençlerimiz alttan iyi geliyor, iyi çalışıyorlar. Ümidimiz bunların 2020'de ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmesidir. Ben gelecekten ümitliyim. İnşallah yıldızlarda da aynı başarıyı yakalarız" şeklinde konuştu.

Bakü'de düzenlenen 1'inci Avrupa Oyunları hakkında da açıklamalarda bulunan Aydın, "2 aylık bir federasyonuz, bu takımları hazır aldık. Grekoromen Avrupa'da zor. Avrupa grekoromende güçlü. Bundan dolayı geçen sene 4 madalya aldık, bu sene 3 madalya aldık. Burada bir şanssızlık 74 kilodaki Yunus Özel sakattı. İkinci bir şanssızlık Selçuk Çebi hazırlıksızdı. İnşallah dünya şampiyonasında iyi bir hazırlıkla grekoromende iyi bir netice elde edeceğimize inanıyorum. Ancak serbestte dünya şampiyonası için aynı düşünceleri taşımıyorum. Serbestte Koreli, Kübalı, Amerikalı gelecek daha güçlü olacak. Geçmişteki dünya şampiyonalarına baktığımızda bu sene yapılacak dünya şampiyonası hepsinden daha güçlü olacak. Sebebine gelecek olursak önümüzde olimpiyatlar var. Olimpiyat kapasitesi var. Herkes bir yıl öncesinden olimpiyat vizesi alıp rahatça hazırlanmak isteyecek. Onun için şampiyona bizim için de çok önemli. Burada ilk altıya girenler vize alabiliyor. Zor bir dünya şampiyonası. Biz bunları biliyoruz bunlara göre de hazırlıklarımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: 'Hedefimiz Takım Halinde Şampiyon Olmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement