Güreş Sevgisi Sokakta Yatırdı - Son Dakika
Güncel

Güreş Sevgisi Sokakta Yatırdı

Güreş Sevgisi Sokakta Yatırdı

Edirne'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri nedeniyle kentteki tüm otel ve pansiyonlar dolarken, yer bulamayanlar mezarlık ve bahçelerde sabahladı.

25.07.2015 10:39  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 654'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri festivalinde çayırda güreş heyecanı başladı. Pehlivanlar güreş tutarken, onları izlemek içinde Türkiye'nin farklı şehirlerinden binlerce kişi de Edirne'ye akın etti.

Kentteki otel ve pansiyonlarda yer kalmadı. Her yıl Kırkpınar güreşlerini izlemek için gelenler ve yer bulamayanlar ise geceyi sokaklarda, Selimiye Camisi'nin içerisinde, mezar taşları sergileme alanlarında yanlarında getirdikleri, battaniye, yorgan ve çadırları kurarak geçirdi.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte güreşleri izlemek için hazırlık yapan güreşseverler otel ve güreşlerin bilet fiyatlarından yakındı.

"BİZİMKİ GÜREŞ SEVGİSİ"

Kocaeli'nden güreşleri izlemek için gelen 50 yaşındaki Vedat Kaygısız, otel ve pansiyonlarda yer kalmadığını ve her sene çadır kurarak sokakta kaldıklarını söyledi. Kaygısız şöyle dedi:

"Ben eski bir güreşçiyim, güreşleri izlemek için yıllardır Edirne'ye geliyorum. Cami bahçesinde yatmaya alışığız. Böyle daha güzel oluyor. O yüzden dışarısını tercih ediyoruz. Geçen yıl cami içerisinde uyuyorduk, ancak çimler sulanacağı için gece uyandırıp kaldırdılar. Çıraklarım var güreşlerde onları izlemeye geldim. Bizimki güreş sevgisi, başka türlü sokakta kalmazdık zaten."

"DIŞARIDA UYUMAKTAN DEĞİL BİLET FİYATLARINDAN ŞİKAYETÇİYİZ"

Manisa'dan Kırkpınar güreşlerini izlemek için gelen güreşsever Mehmet Çifti de her yıl güreşleri izlemek için Edirne'ye gelerek sokakta kaldıklarını belirtti.

Çiftçi, "Otellerde yer olmadığı ve pahalı olduğu için açık havada kalmak zorundayız. Güreşen tüm pehlivanları destekliyoruz, ata sporumuzu sonuna kadar destekliyoruz. Gerekirse uyumadan güreşleri takip ederiz. Dışarıda uyumaktan değil bilet fiyatlarından şikayetçiyiz" diye konuştu.

İzmir'den gelen kuaför Murtaza Dereboylu aracının aynasında traş olurken, güreşleri izlemek için her yıl Edirne'ye gelerek açık havada kurduğu çadırda kaldığını söyledi.

FAVORİLERİ KARA VE ATLI

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için gelerek sokakta yatanlar bu yıl altın kemer mücadelesinin Ordulu Recep Kara ile Samsun Ladik'li olan geçen yılın başpehlivanı Fatih Atlı arasında geçeceğini söyledi.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güreş Sevgisi Sokakta Yatırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement