Gürkan, "Büyük Zaferi Gururla Kutluyoruz" - Son Dakika
Yerel

Gürkan, "Büyük Zaferi Gururla Kutluyoruz"

Gürkan, "Büyük Zaferi Gururla Kutluyoruz"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

29.08.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nü büyük bir gurur ve onurla kutladıklarını belirtti.

Gürkan, mesajında, "Büyük Zafer'in 92. yıldönümünü büyük bir gurur ve onurla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros ve 10 Ağustos 1920'de imzalanan Sevr Antlaşması ile ülke toprakları işgale açık hale gelmiş ve milletimiz yok sayılmıştır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yakmış olduğu bağımsızlık meşalesi, 26 Ağustos 1922 yılında başlayıp, 30 Ağustos günü Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Dumlupınar'da zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık ve Meydan Muharebesi Zaferi'yle ülkemizi aydınlatmıştır. 30 Ağustos yalnız bizim değil, dünya tarihine yön verecek sonuçlar doğurmuştur. Türk milletinin olağanüstü gayret ve gücünü tüm dünyaya göstermiş olması açısından büyük bir öneme sahip olan bu Büyük Zafer, dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi ve ülke topraklarının geri alındığı günü temsil etmesi açısından halkımızın bu günün anlam ve ehemmiyetine olan farkındalığı da takdire şayandır. Ülke topraklarını vatan yapan, milletimize bu zaferi armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm mensuplarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun" ifadelerine yer verdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürkan, 'Büyük Zaferi Gururla Kutluyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement