Gürkan'dan Şampiyonlara Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Gürkan'dan Şampiyonlara Ziyaret

Gürkan\'dan Şampiyonlara Ziyaret

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Online Çevre (ENO) isimli kuruluş tarafından düzenlenen fidan dikme yarışmasında dünya 2. olan Karaisalı Anadolu Lisesini ziyaret ederek, kampanyaya katılan ve büyük bir başarı kazanan öğrencileri ve projeye destek verenleri tebrik etti.

16.11.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Online Çevre (ENO) isimli kuruluş tarafından düzenlenen fidan dikme yarışmasında dünya 2. olan Karaisalı Anadolu Lisesini ziyaret ederek, kampanyaya katılan ve büyük bir başarı kazanan öğrencileri ve projeye destek verenleri tebrik etti.

AK Parti Karaisalı İlçe Kongresi için Karaisalı ilçesine giden Fatoş Gürkan, kongrede partililer ile bir araya geldi.

Gürkan, merkezi Finlandiya'da bulunan Online Çevre (ENO) isimli kuruluş tarafından 21 Mart- 24 Ekim 2014 tarihleri arasında, dünya genelinde okulların katıldığı fidan dikme yarışmasında, dünya ikinci olan Karaisalı Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Dünya genelinde düzenlenen bu organizasyonda, internet üzerinden yarışmaya katılan okullarda ki 6- 18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin diktikleri fidan sayıları ve dikimler sırasında çekilen fotoğraflar üzerinden değerlendirmeler yapılmıştı.

Dünya genelinde 114 ülkeden 3 bin 541 okulun katıldığı, Dünya Okullar Arası Fidan Dikme Yarışması"nda Türkiye,"Ülkeler" kategorisinde, yarışmaya 600 den fazla kayıt yaptıran okula sahip ülke olması nedeniyle 1. Oldu. "Okullar" kategorisinde ise Adana Karaisalı Anadolu Lisesi, yarışma süresince Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü'nün desteğiyle 15 bin fidan dikerek, Dünya genelinde en çok fidan diken 2. okul oldu.

Karaisalı Anadolu Lisesi ziyaretinde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Gürkan, bu büyük başarının elde edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletvekili Gürkan, dünya çapında 114 ülkeden binlerce okulun katıldığı bu dev organizasyonda 15 bin adet fidan dikerek dünya ikincisi olan öğrencilerimizi ve öğretmenleri tebrik etti.

ÖRNEK OLACAK

Gürkan, burada yaptığı konuşmada, "Daha yeşil bir çevre ve gelecek için toplumsal hassasiyetimiz her geçen gün artmaktadır. Bunun en güzel örneklerinden birini de Karaisalı ilçemizde yaşadık. Ağaç dikimi gibi anlamlı ve faydalı bir yarışmada özellikle gençlerimizin büyük hassasiyet göstererek rekor düzeyde fidan dikerek elde etmiş oldukları bu büyük başarı, benzer projeler içinde önemli bir örnek teşkil edecektir.

Tabi burada kampanyaya destek veren Karaisalı Kaymakamlığını, Adana Orman Bölge Müdürlüğünü, Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğünü ve Karaisalı Anadolu Lisesi Yöneticilerini de yürekten kutluyorum. Birkaç gün önce duyduğumda çok sevindiğim ve gururlandığım bu büyük başarıyı elde eden öğrencilerimizin ve projeye destek veren yöneticilerimizin sevincine ortak olmak istedim.

Hükümetimiz tarafından son yıllarda daha yeşil bir Türkiye için büyük bir seferberlik başlatılmıştır. Sadece son 10 yılda 2003-2013 yılları sarasında ülke genelinde 2,8 Milyar adet fidan toprakla buluşturulmuştur. Adana ilimizde ise sadece 10 yılda 128 Milyon adet fidan dikilmiştir. Tabi ki bunlarla yetinmeyeceğiz, yeşili muhafaza edip, çok daha yeşil bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.

Gençlerimizi ve emeği geçenleri tekrar tebrik ediyor, yeşile ve doğaya olan hassasiyetlerinin bir ömür boyu devam etmesini ve herkese örnek olmasını diliyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürkan'dan Şampiyonlara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement