Güroymak'ta Engelliler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Güroymak'ta Engelliler Günü Kutlandı

Güroymak\'ta Engelliler Günü Kutlandı

Bitlis’in Güroymak ilçesinde "Engelliler Haftası" nedeniyle ilçede faaliyet gösteren Özel İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından bir program düzenlendi.

03.12.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Güroymak ilçesinde "Engelliler Haftası" nedeniyle ilçede faaliyet gösteren Özel İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından bir program düzenlendi.

Programa Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün ve davetliler katıldı. İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu konuşma yaptı. Kaymakam Alibeyoğlu konuşmasında değerlere, insanlığa ve kardeşin kardeşe bakış açısındaki çarpıklığın asıl engel olduğunu belirterek, "Binlerce yıl aynı topraklarda kardeşçe yaşamış, aynı değerler uğruna kanını akıtmış. Evladından olmuş malından canından olmuş. Şimdi ise birbirlerine düşman gözüyle bakar olmuşlar. Asıl engel dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da ve Sakarya'da bu vatanı birlikte savunurken gözünü kırpmadan canını vererek şehadet mertebesine ulaşan bu milletin evlatlarının bir birlerini boğazlayacak duruma gelmesidir. Yüz yıllarca uğrunda savaşıp kanını akıtarak rengini oluşturduğu bayrağa hainlikle bakmasıdır. En büyük engel kandırılmış bir avuç asinin yani burada, şurada, dağda ve mecliste her neyse hallerine tavırlarına bakıp toplumun çok büyük bir kısmını aynı potaya koyarak onlara düşman gözüyle bakmaktır. İnşallah fen, tıp geliştikçe bedensel ve zihinsel engelliler her geçen gün daha da azalıyor. Bunların birçok tıbbi, biyolojik ve çevresel nedenleri vardır. Eğitmenlerimizin öğretmenlerimiz bu engellerin üstesinden geldiği gibi toplumun bir birlerine farklı bakış açılarını da iyi yöne değiştireceklerinden eminim. Tarihten bu tarafa baktığımızda Kürt toplumu dediğimiz de bu topraklarda hak ve hakikati birliği ve beraberliği anlatan alimlerin ve evliyaların yetiştiği topluluktur. Topluma bundan başka yön çizenler yanlış yöndedirler. Rotamız Malazgirt ten buyana kardeşliğimizdir. Asıl engel bu rotadan çıkmaktır" dedi.

Konuşmanın ardından rehabilitasyon merkezlerindeki özel çocukların sunduğu gösteriler, ilgiyle izlendi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güroymak'ta Engelliler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement