Güroymak ve Serinova'da Seçimler İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

Güroymak ve Serinova'da Seçimler İptal Edildi

Güroymak ve Serinova\'da Seçimler İptal Edildi

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde ve Muş'un Serinova Beldesi'nde seçimler iptal edildi.

04.04.2014 16:12  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde BDP'li aday Mehmet Emin Özkan'ın Belediye Başkanlığını kazandığı seçimler iptal edildi. 4 kez yapılan itirazlara rağmen bir sandıkta mühürsüz zarfta oy kullanıldığını belirleyen Bitlis İl Seçim Kurulu, seçimi iptal ederek 1 Haziran 2014'te tekrarlanmasını kararlaştırdı.

AK PARTİ'NİN İTİRAZI KABUL EDİLDİ

BDP'li Mehmet Emin Özkan'ın 44 sandıktan 4522 oy alarak, AK Partili Hüseyin Mutlu'yu 32 oy fark ile seçimi kazandı. Ancak AK Parti seçim sonucuna itiraz ederek sandıkların yeniden sayılmasını istedi. 4 kez sayılmasına rağmen seçim sonucu değişmeyince ve bir sandıkta mühürsüz zarfta oy kullanıldığı belirtilince, İl Seçim Kurulu AK Parti'nin itirazını kabul ederek seçimleri iptal etti.

"KARDEŞLİKTEN YANAYIZ"

İl Seçim Kurulu seçimlerin 1 Haziran 2014'te yeniden yapılmasını karara bağladı. BDP Bitlis milletvekili Hüsamattin Zenderlioğlu, komplo ve hırsızlık ile seçimlerini iptal edildiğini söyledi. zenderlioğlu, "Güroymak'ın Yeşilova Mahallesinde 250 seçmenin oy kullanacağı bir sandıkta, sandık başkanı zarfların arkasına mühür vurmayarak seçimin iptal olmasına neden olmuştur. Biz bununla ilgili gerekli itirazımızı yaptık. Biz kardeşlikten ve barıştan yanayız. Norşin (Güroymak)'deki kardeşlerimiz bunu böyle bilsinler. Bu sandıkta güçlü olduğumuzu bilen güçler, bunun böyle olmasını istemişler" dedi.

BİR İPTAL DE MUŞ'TAN GELDİ

Bir diğer seçim iptali de Muş'un Serinova Beldesi'nden geldi. AK Parti'nin 2 oy farkla seçimi kazandığı Muş'un Serinova Beldesi'nde CHP'nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu Başkanlığı, belde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerini iptal etti.

1 HAZİRANDA SEÇİMLER YENİLENECEK

Beldede seçimlerin 1 Haziran'da yenilenmesi kararlaştırıldı. Muş Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, yaptığı açıklamada, Serinova Beldesi'ndeki seçim sonuçlarına CHP'nin itiraz ettiğini söyledi. Yapılan itirazı değerlendirdiklerini ve yeni seçimin 1 Haziran'da yapılmasına karar verdiklerini ifade eden Bayar, şöyle konuştu: "Değerlendirmemizde sandık kurulu başkanının ihmali sonucu, mühürlenmeyen ve bu nedenle geçersiz sayılan 133 oy pusulası var. Belediye başkanlığı seçimlerinde de oy kullanma hakkı olmadığı halde oy kullanan 2 sandık görevlisi var. Bu hususlarda gözetildiğinde, seçim sonucunu etkileyecek mahiyette olduğu anlaşıldı. Bu nedenle Serinova Belde Belediye Başkanlığı ile belediye meclis üyeliği seçimlerinin iptal edilmesine karar verilmiştir."

"ZARFLAR MÜHÜRLENMEMİŞ"

CHP İl Başkanı İsmail Adanur ise yaptıkları itiraz üzerine Serinova Beldesi'ndeki seçimlerin iptal edildiğini belirterek, beldede görevli olan bir sandık başkanının zarfları mühürlemediğini ifade etti. Adanur, bu oyların geçersiz sayıldığını bildirerek, "Geçersiz sayıların oyların büyük bölümü CHP'ye ait. Bizde bundan dolayı itiraz ettik. İl Seçim Kurulu itirazımızı değerlendirdi ve seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Seçimler 1 Haziran'da yeniden yapılacak" dedi.

"YSK KARARINI BEKLİYORUZ"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muharrem Armağan da İl Seçim Kurulu'nun aldığı kararın ellerine ulaştığını belirterek, "CHP daha önce İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuş ve bunun üzerine kurul tarafından tekrar sayım yapılmıştı. O sayımda AK Parti'nin seçimi kazandığına karar verilmişti. CHP bu kez İl Seçim Kurulu'na itiraz etmiş. İl Seçim Kurulu da seçimlerin iptali yönünde karar aldı. Bizde Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz ettik. Oradan gelecek kararı bekliyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güroymak ve Serinova'da Seçimler İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • doz: itiraz eden akp , kabul edilir ya diğerlerinin itirazlarını neden kabul etmezsiniz ? sizi çakallar sizi demokrasinin içine ettiniz 27 7 Yanıtla dozdostluk: sana katılıyorum kardesım 0 0
  • ApAk: yazılanları düzgün okuyun. muşta olan CHP nin itirazı üzerine iptal edilmiş. gözünüz AL partiden başka birşey görmüyor. yazık çok dar düşüncelisiniz. 8 6 Yanıtla
  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement