Gürpınar'da Nostaljik Bir Ramazan Akşamı - Son Dakika
Yerel

Gürpınar'da Nostaljik Bir Ramazan Akşamı

Ramazan akşamları, maneviyatına uygun bir şekilde yaşanmaya devam ediyor.

20.06.2016 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan akşamları, maneviyatına uygun bir şekilde yaşanmaya devam ediyor. Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi alanında düzenlenen Ramazan programında 5 kadın müzisyenden oluşan Grup Ahilla, Gürpınar sakinleri için Türk Sanat Müziği'nin en sevilen parçalarını seslendirdi. İftar sonrası alanda buluşan vatandaşlar, icra edilen eserlere de keyifle eşlik etti.

Beylikdüzü Belediyesi'nin organizasyonu ile Ramazan ruhu, bu sene de tüm Beylikdüzü'nü sarıyor. Gürpınar, Kavaklı, Yakuplu, Marmara ve Adnan Kahveci Mahalleleri'nde Hacivat - Karagöz gibi geleneksel şovların yanı sıra dini sohbetler, çocuk tiyatrosu, konserler, klasikleşmiş Türk filmleri gösterimi etkinlikleri vatandaşla buluşuyor. Beylikdüzü sakinleri, Ramazan boyunca her gün belirtilen mahallelerde gerçekleşen programlarla birlik ve beraberlik duygularını da pekiştirmiş oluyor.

Gürpınar'da bulunan ve mahallelinin hizmetine yakın bir zaman önce açılan Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi alanında düzenlenen Ramazan etkinnliklerinde Grup Ahilla sahne aldı. Biri solist, 5 kadın müzisyenden oluşan müzik grubu, performansı ve icra ettiği Türk Sanat Müziği parçaları ile kulakların pasını sildi. Konserde "Ben Gamlı Hazan, Hiçbir şeyde Gözüm Yok, Kavuşmak Hayal Oldu, Nazande Sevgilim, Ada Sahillerinde Bekliyorum, Yar Yar Aman, Geçse de Gençlik Çağım" gibi sevilen eserler seslendirildi. Vatandaşlar ise parçaları Grup Ahilla ile birlikte söyledi.

Etkinlikler; Ramazan boyunca Kavaklı Merkez Mahallesi, Yakuplu Muhtarlık Yanı, Marmara Mahallesi Özgecan Aslan Kültür Merkezi ve Adnan Kahveci Mahallesi Beylik Pazarı Alanı'nda devam edecek. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu etkinliklerde asıl amacın beraberlik ve birlik duygularının paylaşımını arttırmak olduğunu belirtiyor. Bir arada olabilmenin ve maneviyatı yaşayabilmenin Ramazan açısından değerini de ifade eden İmamoğlu, " Kadir Gecesi'nde de 10 bin kişilik iftarımızla yine aynı sofrada buluşacağız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürpınar'da Nostaljik Bir Ramazan Akşamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement