Gürsel Tekin: 2015'te İktidar Değişimi Var - Son Dakika
Politika

Gürsel Tekin: 2015'te İktidar Değişimi Var

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aksine haziran seçimlerinden umutlu olduğunu belirten Gürsel Tekin "2015'te bir ik­ti­dar de­ği­şi­mi var" dedi.

22.01.2015 08:17  Güncelleme: 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Sözcü gazetesine verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı. Haziran seçimlerinde CHP'nin durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tekin "Borç ba­ta­ğı­na bat­mış 42 mil­yon va­tan­da­şı­mı­za ilaç ola­cak pro­je­ler ha­zır­la­dık. 2015'te bir ik­ti­dar de­ği­şi­mi var" diyerek iddialı bir çıkış yaptı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun'un "Se­çim­de şan­sı­nız var mı?" sorusuna "Yok" yanıtını vermişti.

İşte Gürsel Tekin'in açıklamalarından satırbaşları;

- Sizce Tür­ki­ye­'nin bir Kürt so­ru­nu var mı?

El­bet­te var. Ale­vi so­ru­nu da var. De­mok­ra­si, öz­gür­lük, ka­dın-er­kek eşit­li­ği so­ru­nu var. So­run­lar yu­ma­ğı ade­ta… Ama bu so­run­la­rı de­mok­ra­si­ye inan­ma­yan, öz­gür­lük­le­re inan­ma­yan bir ik­ti­da­rın çöz­me­si müm­kün de­ğil­dir. Öy­le bir du­ru­ma ge­tir­di­ler ki ül­ke­yi, bir ta­ba­ka var, sa­de­ce on­lar "fır­sat­lar ül­ke­sin­de­" ya­şı­yor, on­la­rın dı­şın­da­ki­le­rin hep­si "fıt­rat­lar ül­ke­sin­de­" ya­şı­yor. Ma­den­ci­dir öle­bi­lir, ka­dın­dır öl­dü­rü­le­bi­lir.

- Sa­yın Kı­lıç­da­roğ­lu CHP ile il­gi­li ne yap­mak is­ti­yor?

Sa­yın Kı­lıç­da­roğ­lu­'nun bü­tün uğ­ra­şı da­ha re­fah için­de, da­ha de­mok­ra­tik, da­ha öz­gür­lük­çü bir Tür­ki­ye ve ik­ti­da­rı ya­ka­la­mış bir CHP… Her gün 17 sa­at me­sa­isi­ni bu­na har­cı­yor.

- Seçime 4 bu­çuk ay kal­dı. Tür­ki­ye ne­yi oy­la­ya­cak?

Son 5 yıl­dır yol­suz­luk, te­rör ör­güt­le­riy­le iliş­ki­ler da­hil ol­mak üze­re pek çok ola­ya bu­la­şıl­dı. AKP, bun­dan do­la­yı olu­şan kor­ku­yu ber­ta­raf et­mek için sü­rek­li bas­kı oluş­tur­mak ve top­lu­mu kor­kut­mak­la meş­gul­. As­lın­da ik­ti­dar men­sup­la­rı biz­den da­ha faz­la kor­ku­yor. Me­se­la bir lo­kan­ta­da yi­yip içi­yor­su­nuz, he­sa­bı ver­me­mek için ma­sa­yı de­vi­re­cek­si­niz, ik­ti­dar da şu an­ ma­sa­yı de­vir­mek­le meş­gul. Sa­ra­ran ar­mut dal­da dur­maz. Çü­rü­yen bir ik­ti­dar var.

- CHP bu se­çim sü­re­cin­de Tür­ki­ye­'ye ne an­la­ta­cak?

Kam­pan­ya­mız ha­zır. Bi­rin­ci ön­ce­li­ği­miz eko­no­mi; bü­yü­yen Tür­ki­ye, eşit pay­la­şan bir Tür­ki­ye. Borç ba­ta­ğı­na bat­mış 42 mil­yon va­tan­da­şı­mı­za ilaç ola­cak pro­je­ler ha­zır­la­dık. 2015'te bir ik­ti­dar de­ği­şi­mi var.

- Bu ka­dar emin­si­niz?

Evet, çok emi­nim. Bu hem Tür­ki­ye­'nin, hem de AK­P'­nin le­hi­ne ola­cak.

Gürsel Tekin: 2015\'te İktidar Değişimi Var
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Gürsel Tekin: 2015'te İktidar Değişimi Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • kafası güzel: gürsel tekin ne içiyorsan banada ver aynı kafayı bende yaşamak istiyorum 46 2 Yanıtla
  • tax: Insallah. 3 21 Yanıtla
  • KURT: AÇ TAVUK RÜYASINDA DARI GÖRÜRMÜŞ 18 5 Yanıtla
  • ASLA ASLA: iktidarr nasıl değişcek bana sormadan oyumu alacak bir çalışmanızı görmeden iktidar ve seçmenlerine hakaret çamur atma bu oyları kimden alıcanız yeni bir darbe planı mı var cemaat le çalışmalar iyi galiba sittim sene bu halk iktidar yapmaz sizi sadece iktidardaki figürler değişir 20 3 Yanıtla
  • kara: La bi gidin kac secime girdiniz hala kaybetmeye mahkumsunuz siz gidin pankart rekklam isine girin anca 20 2 Yanıtla
  • Ze ze: Herzaman boş konışuyorlar iktidar deyişmesse siyaseti bırakacakmısınız tabikide hayır çünkü sizden bi çacık olmaz 17 4 Yanıtla
  • aslan: rüyada olabilirsiniz bu yüzde yüz kesin 13 8 Yanıtla
  • ertan: bu adam tam bir bedavacı. . . attı kapağı bu partiye. . bedavadan yaşadı hayatını. . . 18 2 Yanıtla
  • Ahmet düz: İnşallah 3 seçim sonra Barajı'nda altında kalırsınız Siz ve hdp aynı yolun yolcularısınız 13 6 Yanıtla
  • memet dedek: ya bu tekin, ayakta uyanıkkende rüya görüyor tayyibin korkusundan ne yapacaklarını şaşırmışlar. . . üzülüyorum. 17 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement