Gürsel Tekin: Kerem Kılıçdaroğlu Hariç Bu Yasadan Herkes Faydalandı - Son Dakika
Güncel

Gürsel Tekin: Kerem Kılıçdaroğlu Hariç Bu Yasadan Herkes Faydalandı

Gürsel Tekin: Kerem Kılıçdaroğlu Hariç Bu Yasadan Herkes Faydalandı

Gürsel Tekin bedelli askerlik açıklamasına ilişkin "157 siyasetçinin çocuğu bu yasadan faydalanarak çocuklarını askere göndermedi, bir tek Kılıçdaroğlu'nun oğlu reddetti" dedi.

20.08.2015 18:57  Güncelleme: 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bedelli askerlikle ilgili açıklamalarının bazı medya kuruluşlarında çarpıtıldığını belirten Tekin, "157 tane siyasetçinin çocuğu bu yasadan faydalanarak çocuklarını askere göndermediler. Bakan, milletvekili çocukları. Bir tek kişi reddetti. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu hariç bu yasadan herkes faydalandı" dedi.

"ÇOCUKLARI ŞU ANDA ASKERDE OLAN BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZI YARALAYAN BİR TABLOYDU"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerlikten yararlanmak istemediğini belirterek, "Hiçbir siyasetçinin, hiçbir yöneticinin çocuğu ölsün arzusu içinde değiliz. Tam tersine hiç kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz. 157 tane siyasetçinin çocuğu bu yasadan faydalanarak çocuklarını askere göndermediler. Bakan, milletvekili çocukları. Bir tek kişi reddetti. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu hariç bu yasadan herkes faydalandı. Siyaset yapan bakanlık makamında olan herkesin çocukları faydalandı. Bu etik değil. Dünyanın hiçbir yerinde kabul edilmez. Hiçbir çelişki yok. Kerem Kılıçdaroğlu etik davranıyor da . Niye diğer siyasetçilerin çocukları etik davranmasın? Bu doğal olarak yani her aileyi, şehit düşen çocukları şu anda askerde olan bütün yurttaşlarımızı yaralayan bir tabloydu. Bunu paylaşmak istedik" diye konuştu.

"KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNDE NE DEDİNİZ DE CHP 'HAYIR' DEDİ SÖYLEYİN"

Koalisyon görüşmelerine değinen Tekin, "Yalan yanlış bilgilerle toplumu kandırmaktan vazgeçin. CHP'ye görev vereceksiniz. Ülkeyi bu yangından kurtaracak iradesi de formülü de var. Ne dediniz de CHP hayır dedi. Söyleyin" dedi.

"BİZİ TAHRİK EDİP BÜTÜN TUTANAKLARI AÇIKLAMAMIZI DA İSTİYORLAR"

Tekin, "Geldiğinizde elinizde bir tek talimat vardı erken seçim. Talimat almışsınız. Bizi tahrik edip bütün tutanakları açıklamamızı da istiyorlar. Hala masadayız koalisyon hükümetinin kurulabileceğine inanıyoruz" dedi.

"3 GÜN İÇERİSİNDE CHP'NİN HÜKÜMET ÇIKARABİLECEK FORMÜLÜ VAR"

Cumhurbaşkanı tarafından CHP'ye hükümeti kurma görevinin verilmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, "Hak gaspı var. Anayasal hakkımızın verilmemesi konusunda. 3 gün içerisinde CHP'nin hükümet çıkarabilecek formülü var. Yeter ki siz verin. Hala görevlendirme olabileceğine inanıyoruz" dedi.

"HER ŞEY GÜVENLİK GÜÇLERİNİN, ASKERİN YAPACAĞI BİR DURUMSA SİYASET NİYE VAR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "sıkıyönetim" ilan edilmesi yönündeki açıklamalarını değerlendiren Tekin, "Tırmanan terörün sebebi araştırılmalı. Bahçeli'nin talebine katılmak elbette mümkün değildir. Sürekli denenmişleri denemekten vazgeçmemiz gerekir. Aklı selim bir tutum ile süreci götürmek gerekir. O zaman bir vatandaş olarak her şey olağanüstü güvenlik güçlerinin, askerin yapacağı bir durumsa siyaset niye var? Her şeye rağmen bu yangının söndürülmesi için siyasi partilerin çaba sarf etmesi gerekir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gürsel Tekin: Kerem Kılıçdaroğlu Hariç Bu Yasadan Herkes Faydalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (78)

  • efe: Demirtaş barış havarisi, Kılıçdaroğlu da dürüstlük abidesi...milletin akliyla mı oynuyorsunuz? 44 22 Yanıtla
  • asu: Kesinlikle dogrudur....Bu emin kaynakta...herkes keske bunlar gibi olsa. Helal sana.....kurban olurum Size 46 11 Yanıtla
  • 10: Ey gürsel tekin kılıçdaroğlu nun çocuğunun yaşı uymuyordu bedelli için atma şimdi o zaman Tv ler kılıçdaroğlu nun çocuğunun kimliğini dahi gösterdiler işin gücün yalan dolan 18 33 Yanıtla
  • Baris: Yemin ederim kuran üzerine ben akp çıktı çıkalım akp verdim oyu ama artık oy yok akp ye allahım a kuran ima akp li dim artık bitti akp devri ne asgari ücret elektirik şu aldı başını gidiyor iktidar olmak için savaş çıkardı 30 13 Yanıtla
  • 1903: Babası oy kullanacağı sandığı bulamadı oğlu da başvuru yapacak yeri bulamamıştır gürsel tekin adi ve ahlaksız siyaseti bırakın artik bütün millet kimlerin gitmediğini çok iyi biliyor ama milletin çok hassas olduğu şehitlerine yandığı bugün de şehitler üzerinden siyaset yapmayın bu kadarda küçük meyin ayrıca zaten koalisyon için sizin hiçbirşeye hayır demeyeceginizide herkez çok iyi biliyor yeterki oraya oturun ne olursa olsun 17 23 Yanıtla sadece barış: Sana hırsız duzembaz düzen lazım 6 3 vatandas: Şehit cenazelerini miting alanına çeviren Kılıçdaroğlu değil cumhurbaşkanı insallah bu halk AKP nin oyununu gene bozacak. 0 1 adam: Ahlaksızlık sizin gibi klavye kahramanlara denir 0 0
  • HAdi: Sus ataist herif hdp nin yaltakcilari 13 25 Yanıtla
  • Yozgatli: Eger gercekse arastiracamailece kemale oy atcaz.yeminki asla akp yok. 32 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Darıca'da izinsiz çalışan 8 yabancı kadın yakalandı
    18:53 Darıca'da izinsiz çalışan 8 yabancı kadın yakalandı

    Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bir otelin masaj salonunda gerçekleştirilen denetimde, çalışma izni olmadan istihdam edildiği belirlenen Kenya, Nepal, Özbekistan, Türkmenistan, Tayland ve Güney Afrika uyruklu 8 kadın yakalandı. Kadınların işlemlerinin ardından ülkelerine gönderileceği bildirildi.

  • Basın Konseyi tarafından düzenlenen panelde medyada etik ve etik denetimi konuşuldu
    18:52 Basın Konseyi tarafından düzenlenen panelde medyada etik ve etik denetimi konuşuldu

    Basın Konseyi tarafından Güney Avrupa'da medyaya güven oluşturmak amacıyla düzenlenen panelde, medyada etik değerlerin göz ardı edildiği vurgulandı. Atilla Gökçe, etik kaygıların iyi insanların kaygıları olduğunu belirterek, etik davranmanın önemine dikkat çekti. Medyada etik sorunların gazeteciler, televizyoncular, programcılar, yorumcular ve moderatörler tarafından yaratıldığı ifade edildi.

  • İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonu su altında
    18:50 İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonu su altında

    M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Bahçelievler Yenibosna istasyonunda, etkisini artıran sağanak yağış sonucu tavandan sular akmaya başladı. İstasyonun içinde su birikintisi oluşurken, görevliler suyu tahliye etti. Yolcular kaygan zeminde yürümekte güçlük çekerken, su tahliye çalışmaları devam ediyor.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    18:50 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin ilk kısmını taşıyan tırlar, Mısır'dan Gazze'ye hareket etti. Gemiye yüklenen yardımların bir kısmı tırlara yüklenerek Refah Sınır Kapısı'na doğru hareket etti. Yardımlar, gümrükteki işlemlerden sonra Gazze Şeridi'ndeki ihtiyaç sahiplerine götürülmek üzere Filistin Kızılayı'na teslim edilecek.

  • Uludağ'da Nisan Ayında Kar Sürprizi
    18:50 Uludağ'da Nisan Ayında Kar Sürprizi

    Türkiye'nin en gözde kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, nisan ayında hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Uludağ'da hava sıcaklığı eksi 1 ile 9 derece arasında ölçüldü ve kar yağışının gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

  • Isparta'da minibüs kazası: 1 ölü, 8 yaralı
    18:49 Isparta'da minibüs kazası: 1 ölü, 8 yaralı

    Isparta'nın Eğirdir ilçesinde meydana gelen minibüs kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Minibüsün bahçeye devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, sürücü ve yolcular yaralandı. Yaralılar hastanelere sevk edilirken, maalesef bir kişi kurtarılamadı.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, önlerindeki 5 yıllık süre boyunca ayrım yapmaksızın Ordu'yu yaşanılabilir bir kent olma yolunda birlikte hazırlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, şehir ekonomisini güçlendirmek, afete dirençli bir kent yapmak ve lojistik merkezi oluşturmak gibi hedeflerinin olduğunu belirtti.

  • Hatay'da Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı Gerçekleştirildi
    18:48 Hatay'da Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde düzenlenen 'Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı'nda, çocukların korunması ve desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Vali Mustafa Masatlı, 'Yüreğimizdeki Işık' projesi hakkında bilgi vererek, ihtiyaçların yerinde tespit edildiğini belirtti. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Senem Başyurt da katıldı.

  • Erzin ilçesinde tırla çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    18:44 Erzin ilçesinde tırla çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Hatay'ın Erzin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, tırla çarpışan otomobilin sürücüsü Ali A. hayatını kaybetti. Kaza sonrası olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, sıkıştığı otomobilden çıkarılan Ali A'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Ali A'nın cenazesi morga kaldırıldı.


Advertisement