Gürsel Tekin: "Kirliliğe Bulaştıklarını Belgelerle Açıklayamazsam Siyaseti Bırakırım" - Son Dakika
Güncel

Gürsel Tekin: "Kirliliğe Bulaştıklarını Belgelerle Açıklayamazsam Siyaseti Bırakırım"

İngiltere Parlamentosu'nda düzenlenen toplantıda konuşan CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, hükümet tarafından el konulan gazetelerin ve televizyonların ne kadar kirliliğe bulaştıklarını belgelerle açıklamak istediğini söyleyerek "hangisi çağırıyorsa bu ekranlara gelmek istiyorum, kendi ekranlarında kendilerinin ne kadar kirliliğe bulaştıklarını açıklayamazsam siyaseti bırakırım" diye konuştu.

10.02.2016 03:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Parlamentosu'nda düzenlenen toplantıda konuşan CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, hükümet tarafından el konulan gazetelerin ve televizyonların ne kadar kirliliğe bulaştıklarını belgelerle açıklamak istediğini söyleyerek "hangisi çağırıyorsa bu ekranlara gelmek istiyorum, kendi ekranlarında kendilerinin ne kadar kirliliğe bulaştıklarını açıklayamazsam siyaseti bırakırım" diye konuştu.

CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyet gösteren Türkiye Çalışmaları Merkezi'nin düzenlediği toplantıya katıldı. İngiltere Parlamentosu'nda düzenlenen 'Türkiye: Barış sürecinin bitişi; IŞİD saldırıları ve yeni anayasa' başlıklı toplantıda, Tekin ve Tanrıkulu, Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirdiler.

"650 MİLYON DOLAR, GAZETE VE TELEVİZYONLARIN ALIMI İÇİN TOPLADI"

Toplantıda konuşan Tekin, 7 Haziran seçimlerinden sonra kirli gazetelere el koyacağız açıklamasının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Sadece şahsımla ilgil yapılmış 84 manşet var. Bunların bir tanesi gerçek çıksın ben siyaseti bırakacağım. En son manşette Alman istihbarat örgütü bana bilgi verirken görüntülenmişim. Ertesi gün bütün gazeteleri aldım. Sadece beş gazete beni manşette vermiş. Bu beş gazete kim? Hepsi hükümetin el koyduğu gazeteler. Binali Yıldırım'a sorun. Siz 650 milyon doları kimin için topladınız? Kızılay için mi?, hayır kurumları için mi yoksa mülteciler için mi topladınız? 650 milyon doları gazete ve televizyonların alımı için topladı. Ben bu gazetelere kirli demeyeceğim de ne diyeceğim. Söylediğim gazetelere tamamı iktidar tarafında el konulmuştur. TMS'ye devredilmiştir. TMS'nin yakın tarihimizde nasıl suç işlediğini bu gazetelerin patronlarının mülkiyetleri de dahil olmak üzere burada da söylüyorum. Sözümün arkasındayım. Bunların hepsinin televizyon kanalları var. Hangisi çağırıyorsa ekranlarına gelmek istiyorum. Kendi ekranlarında kendilerinin ne kadar kirliliğe bulaştıklarını bilgilerle, belgelerle açıklamazsam yine siyaseti bırakacağım. Bu öyle abartıldı ki basın ve medya özgürlüğüne karşıyız gibi. Basın ve medya özgürlüğü CHP iktidarında en rahat şekilde kendisini ifade edecektir. Lütfen Binali Yıldırım'a şu soruyu sorun. Sizi de takdir edeceğim. Sayın Yıldırım, 650 milyon doları topladınız, ne yaptınız? Ben söylediklerimin arkasındayım."

"KENDİ TOPRAĞIMIZDA UÇAKLARIMIZ UÇAMAZ DURUMDA"

Konuşmasında Suriye'deki savaş, mülteci krizinin çözümü ve Türkiye'nin tutumunu değerlendiren Gürsel Tekin, bu sorunun çözümünün BM, Avrupa, Batı ve insan hakları örgütlerinin bir araya gelmesiyle çözülebileceğini ve ABD ve Rusya'nın tavır koymazsa, Türkiye'nin müdahaleci olmasının kolay olmadığını dile getirerek "Türkiye şu anda zor durumda. Kendi topraklarında koalisyon ülkelerinin uçakları uçarken maalesef bizim uçaklarımız uçamaz durumda. Çok etkimiz yok şu anda" diye konuştu.

TANRIKULU: AKP, PYD'DEN NEDEN RAHATSIZ?

Suriye'deki son durumu ve bölgedeki farklı grupların yapılanmalarını değerlendiren Tanrıkulu, PYD hakkındaki bir soru üzerine bu grupların kendi halklarını IŞİD vahşetinden korumaya çalıştıklarını belirterek " AKP, IŞİD'den rahatsız değil de neden PYD'den rahatsız, bunu onların izah etmesi lazım şeklinde konuştu. PYD'nin 2002 yılında kurulmuş ve bugüne kadar ne Türkiye'de ne de Türkiye'ye yönelik herhangi eylemi olmadığını dile getiren Tanrıkulu şöyle devam etti: Suriye sınırında YPG ve PYD den önce IŞİD vardı rahatsız değildi. IŞİD bayrakları diğer tarafta sallanıyordu, AKP bundan rahatsız değildi. Bunlar Suriye halkından daha çok dünyanın çeşitli ülkelerinden gelmiş cihatçılardan oluşuyordu bundan rahatsız değildi. Ama kendi topraklarında farklı halklardan, Türkmenlerden, Araplardan oluşmuş PYD'den rahatsız. Hükümet neden IŞİD'den rahatsız değil de kendi halkını IŞİD vahşetinden korumaya çalışan ve Türkiye'ye yönelik bir eylemi olmamış, kendi halkını temsil etmeye çalışan bu örgütten neden rahatsız. Bunu hükümetin açıklaması lazım'.

"ÇÖZÜM PLANI DERİNLEŞEN SORUNA UYGUN DEĞİL"

Konuşmasında barış sürecini de değerlendiren Tanrıkulu, 2013 yılında başlayan çözüm sürecinin 7 Haziran'dan sonra iki polisin yaşamını yitirdiği olayın ardından AKP'nin bu sürecin bitirilmesine zemin hazırlamış olduğunu, bundan sonraki gelişmeler ve bugün yaşadığımız barikat ve hendeklerle çatışma olmayan dönemin tamamen kalktığını belirtti. Şu anda çok kanlı ve bedelleri çok ağır olan bir ortamla karşı karşıya kalındığını dile getiren Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz cuma günü Mardin'de açıkladığı 10 maddelik çözüm planını da eleştirdi. CHP milletvekili, söz konusu planın, mevcut durumu tarif eden ve sonlandıracak bir gücü vermediğini söyleyerek, izleyecekleri yöntemin de derinleşen bu soruna uygun olmadığını savundu. - Yağcı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gürsel Tekin: 'Kirliliğe Bulaştıklarını Belgelerle Açıklayamazsam Siyaseti Bırakırım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement