Gürsel Tekin: "Milli irade Hatay'da tecelli etmiştir" - - Son Dakika
Politika

Gürsel Tekin: "Milli irade Hatay'da tecelli etmiştir" -

Gürsel Tekin: "Milli irade Hatay\'da tecelli etmiştir" -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Milli irade Hatay'da tecelli etmiştir.

02.04.2014 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Milli irade Hatay'da tecelli etmiştir. Milli iradeyi devlet baskısıyla değiştirmek için ciddi çaba sarf edilmiştir. Burada da başarılı olamamıştır" dedi.

Tekin, partisinin il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, seçimlerin, demokrasilerin vazgeçilmez temel unsuru olduğunu söyledi.

Sonuçlara itirazlar edilebileceğini, bir oyun dahi önem taşıdığını ifade eden Tekin, her yurttaşın kullandığı oyun kendi namusu olduğunu, devletin de yurttaşların namusunu koruma gibi bir görevi bulunduğunu herkes tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi.

Bu seçimde Hatay'ın, CHP'nin en temel projesi olduğunu belirten Tekin, şunlara değindi:

"Geçmiş dönemlere baktığınızda barışın sembolü olmuş bir ilde, barış sürecinin bozulması için burada çeşitli oyunların oynanabilmesi için her türlü rezalet oynandı. Bunu, bütün kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Buna rağmen sağduyulu Hataylılar, bugün gereğini yaptı ve CHP'den belediye başkan adayımız 4 bin 660 oy, hatta arkadaşlarımızın bir kısmının itirazlarına rağmen sayılmış olsa 10-12 bin civarında fark çıkabileceğini ifade ediyorlar. Biz, yurttaşlarımızın ve Hataylıların bu davranışından dolayı kendilerini kutluyoruz. Milli irade Hatay'da tecelli etmiştir. Milli iradeyi devlet baskısıyla değiştirmek için ciddi çaba sarf edilmiştir. Burada da başarılı olamamıştır."

Tekin, önümüzdeki saatlerde Hatay'a benzer Ankara'daki uygulamalarla ilgili de sonuç beklediklerini, Yüksek Seçim Kurulu'nun bu konuda çok duyarlı hareket etmek zorunda olduğunu söyledi.

"Oyların çöp sepetinde olduğu bir ülkede yaşadıklarını" iddia eden Tekin, oylara el atılmaması gerektiğini, bunların "namus" olduğunu belirtti.

Tekin, Hatay'da mazbatayı da en kısa zamanda alacaklarını söyledi.

- Hatay'ın önemi

Hatay'da belediye başkanlığını kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Tekin, "Sayın genel başkanımız, basın toplantısında, 'En çok neye sevindiniz?' sorusuna, 'Hatay'a sevindim' demişti. Hatay, bizim için önemliydi. Çok kritik bir il. Özellikle yanı başımızda iktidarın kirli oyunlarının oynandığı bir yerdir. Suriye ile savaş operasyonlarının nasıl olduğunu kamuoyu duymuş oldu. Bu vesileyle Hatay çok önemli. Hataylılar da bu duyarlılık içerisinde CHP'li belediye başkanını tercih etmiştir" diye konuştu.

- Seçime itiraz

Seçim sonuçlara itirazlara da değinen Tekin, her itirazın, seçilenin de kaybedeninin de huzur içerisinde kaygılarını gidermesi açısından mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Tekin, Adana'da CHP'li ve AK Parti'li adayların ortak basın toplantısında tüm sonuçlara itiraz etmesiyle ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"Adana'yı bilmiyorum, Türkiye'nin dört bir yanında itirazlar var. Maalesef bu sadece Adana'ya, Hatay'a mahsus değil. Örneğin, İstanbul'da 1999 yılında da sayın belediye başkanı adayımız İhsan hoca, belediye başkanıydı. Maalesef 100 oyla seçilmiş olduğu halde sandıkta elinden aldılar. Şimdi aynı manzarayla sevgili başkanımız karşı karşıya. Üsküdar'da itirazlar kabul edildi. Önümüzdeki saatlerde Üsküdar'da hayırlı sonuçlar bekliyoruz."

- İtirazlardaki çeşitli gerekçeler

Tekin, "seçimlerde daha çok CHP'li tarafların, ölülerin dahi oy kullandığına dair iddiaları bulunduğu, yapılan itirazlar sonucunda bunun ortaya çıktığı ve belgelendiği" yönündeki iddiaların doğruluk payının bulunup, bulunmadığı konusundaki soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Çok sayıda, özellikle Ankara merkezde açmış olduğumuz Türkiye'nin dört bir yanında belgelerin, bilgilerin akışlarına baktığımızda doğrusu hepimizi şaşırtan belgeler, bilgiler geldi. Biraz önce bir arkadaşımız, belde başkanımızla görüştü. Belde başkanımızın oy kullanmış olduğu sandıkta sıfır çıkmışız. Yani, düşünebiliyor musunuz? Hiç bir yurttaşımızın vermediğini düşünseniz, belde başkanımız ve onun aile oyları başka bir siyasi partiye yazılmış. Ankara'da da benzer olaylar var.

Maalesef Türkiye, bu seçim sınavından halen geçebilmiş değildir. Bu da demokrasi ayıbıdır. Bütün dünya basınına bakın, maskaralık haline dönmüşüz. Almanya'da seçimleri izledim. Almanya'daki seçimlerin sonucunda örneğin, Alman devlet televizyonu ve Alman ajansı, partiye gittiğimizde herkesin genel merkezinde devletin televizyonu açıktı çünkü devletin televizyonu, aynı zamanda devletin vicdanıdır. Oradaki yurttaşlarımızın güvencesidir. İzlemiş olduğumuz seçimlerde Almanya'da baraj yüzde 5'tir. Yüzde 4,93 alan, binde 7 ile kaybeden bir siyasi parti itiraz bile etmedi. Çünkü herkesin güvenebildiği bir sistem, hukuk, devlet anlayışı var. İnşallah CHP iktidarıyla bu anlayış Türkiye'ye yerleşecektir ve 56 milyon yurttaşımız gönül rahatlığıyla götürüp oyunu verecektir."

- Enerji Bakanı Yıldız'a eleştiri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, elektrik kesintileriyle ilgili açıklamasını eleştiren Tekin, "Sözde o kabinede daha mülayim davranan, insanların 'evet, bu daha inançlı çocuktur' dediği bir bakanın demeci var. Kedi şeye girmiş, trafoya. Ya kedi başka bir yerinize girsin. Allah aşkına ayıptır ya, bu ne rezilliktir ya. Yani en kritik seçim döneminde bütün dünya gözünü Türkiye'ye dikmiş, seçime bakıyor, pazar günü enerji bakanı sanki Türkiye çaresiz. Niye jeneratör koymuyorsunuz oralara?" diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nı (AA), seçimlerde taraf tutmakla suçlayan Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Maalesef özellikle son dönemlerde, yani 2002'den sonra seçimler tartışılır hale geldi. Çürümüş bir iktidarın çürümüş bir devlet anlayışıyla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmek istiyorum. 76 milyon yurttaşımızın verdiği vergilerle yayın hayatını sürdüren Anadolu Ajansı (AA), bütün kirli haberlere rağmen en son gece saat 11.00'de meşhur balkon konuşmasından önce genel müdürün AKP Genel Merkezi'nde 3. katta, Türkiye'deki sonuçları AKP Genel Merkezi'nde AKP'lilere bilgi vererek sonuçlandırmıştır. Eğer kamu adına görev yapıyorsa o genel müdür, bütün siyasi partililere bilgi veriyorsa hiç itiraz yok ama sadece iktidar partisine gidip, özellikle Hatay'ın, Ankara'nın ve benzer yerlerle ilgili iktidarı uyarıp, iktidarın da bu kritik yerlerde devletin organlarını her türlü baskıyı kurduğunu çok iyi biliyoruz."

Basın toplantısında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl ve Mehmet Ali Ediboğlu, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu ile İlçe Başkanı Mevlüt Yeşildağ ve partililer de hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gürsel Tekin: 'Milli irade Hatay'da tecelli etmiştir' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • KADİR: kaybetmek kolay değil onu ilgililerine sor...... 0 0 Yanıtla
  • AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi
    09:38 AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi

    Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi tarafından 'Gazze İftarı' düzenlendi. Programda hurma, çorba ve ekmek ile iftar yapıldı. AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin ve Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan da konuşma yaptı.

  • Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi
    09:36 Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 3 bin 118'i emniyet, bin 442'si jandarma ve 74'ü sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 4 bin 634 personelin görevlendirildiğini açıkladı. Seçim Güvenliği Toplantısı'nda seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantıya ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.


Advertisement