Gürsel Tekin: Düşüncelerimizi Çok Açık Şekilde İfade Edeceğiz - Son Dakika
Güncel

Gürsel Tekin: Düşüncelerimizi Çok Açık Şekilde İfade Edeceğiz

Gürsel Tekin: Düşüncelerimizi Çok Açık Şekilde İfade Edeceğiz

CHP Genel Sekreteri Tekin, Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin, "Tezkereye bakacağız ve tezkereden sonra düşüncelerimizi çok açık şekilde ifade edeceğiz." dedi.

30.09.2014 16:12  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin, "İçeriğinin ne olduğunu bilmiyoruz. Tezkereye bakacağız ve tezkereden sonra düşüncelerimizi çok açık şekilde ifade edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ekim Çarşamba günü Meclis'in açılış töreninde ilk kez cumhurbaşkanı sıfatıyla konuşacak olmasına ilişkin Tekin, "Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir krizin parçası olmayacak. Keşke, sayın Cumhurbaşkanı yarın hepimizin takdirini toplayacak bir konuşma yapsa da ben de alkışlasam. Umut ederim ki böyle bir konuşma olur biz de alkışlarız" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, MYK toplantısı sonrasında açıklama yaparak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Tekin, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in "Devleti adam gibi yöneteceksek yolsuzluk yapmayacağız" sözlerini okuyarak, "Nihayet vicdanlı olan AKP yöneticileri bu yolsuzluk konusunda ciddi bir rahatsız olduklarında itiraf etmiş oldular. Bu gecikmeli bir itiraf da olsa sayın Cemil Çiçek'e teşekkür ediyorum. Çiçek'e şunu sormak işitiyorum: Parlamento'da kaç milletvekili ve kaç milletvekilinin çocuğu kamuda iş yapıyor. Eğer bunu bir araştırırsa, bilgiye belgeye ihtiyacı olursa da Cumhuriyet Halk Partisi olarak da bu bilgi belgeleri ulaştırırız. AKP iktidarı döneminde, çok sayıda milletvekili ve çok çok sayıda yeğenlerin, damatların, çocukların trilyonluk işler yaptığını hep beraber göreceksiniz. Sayın Cemil Çiçek'in ve Ali Babacan'ın bu itirafları konusunda köşe yazarlarımız, gazetecilerimiz ne yazacak?" diye konuştu.

"HSYK SEÇİMLERİNİ YOK SAYARIZ ANLAYIŞI BİR EŞKIYALIK SİSTEMİ ANLAYIŞIDIR"

HSYK seçimlerine değinen Tekin, "Biz yok sayarız, şunu bunu yaparız anlayışı bir eşkıyalık sistemi anlayışıdır. CHP olarak biz de diyoruz ki elinizi yargının üzerinden çekin" dedi.

"HEPSİ DİN EĞİTİMİ ALMIŞLAR, PEKİ NEDEN BU YOLSUZLUKLARI YAPIYORLAR"

Ortaöğretimdeki başörtüsü tartışmalarına ilişkin Tekin, "Dün Cumhurbaşkanı ve Davutoğlu'nun açıklamalarını hayretle, ibretle izledim. Yolsuzluk tarlası içinde olan bu pisliğe bulaşanların geçmişlerine baktığımızda hepsi din eğitimi almışlar. Peki neden bu yolsuzlukları yapıyorlar sayın Davutoğlu'na soruyorum" ifadelerine yer verdi.

"HER SIKIŞTIĞINIZDA İNANÇLARIMIZI BU KİRLİ İŞLERİNİZE BULAŞTIRMAYIN"

Tekin, "Her sıkıştığınızda en değerli varlığımız olan inançlarımızı bu kirli işlerinize bulaştırmayın. Bu ne dinen caizdir ne de insanen kabul edilebilecek bir davranıştır" dedi.

"TEZKEREDEN SONRA DÜŞÜNCELERİMİZİ ÇOK AÇIK ŞEKİLDE İFADE EDECEĞİZ"

Irak ve Suriye tezkereleriyle ilgili Tekin, "İçeriğinin ne olduğunu bilmiyoruz. Kaldı ki bugüne kadar sadece tezkere değil, dışişleri bakanı dahil olmak üzere bu bilgilerin anamuhalefet ile, muhalefet ile paylaşılması gerektiğini ama ne yazık ki geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu alışkanlığa bu terbiyeye müsait değiller. Türkiye'nin ortak meselesi ile bilgi verilir. Tezkereye bakacağız ve tezkereden sonra düşüncelerimizi çok açık şekilde ifade edeceğiz" dedi.

"BU ÇETELERLE, BU ÖRGÜTLERLE KOL KOLA GİRMEYİN DİYEN CHP"

"Önce önümüze gelen tezkereye bakacağız. 2010, 2011, 2012 yılında bu çetelerle, bu örgütlerle kol kola girmeyin diyen Cumhuriyet Halk Partisi. Keşke bu öngörülerimizi dikkate alsalardı. Bizim CHP olarak tavrımız çok net. Biz tezkereye bakacağız ve tezkereden sonra düşüncelerimizi çok açık şekilde ifade edeceğiz" diye konuştu.

"ALO FATİHLER BİTTİ ŞİMDİ DİREK TELEVİZYONLARIN SAHİBİ OLABİLECEK DURUMA GELDİLER"

Basın özgürlüğüne değinen Tekin, "Alo Fatihler bitti. Şimdi direk televizyonların sahibi olabilecek duruma geldiler. 14 gazeteci tehdit ediliyor. Kim bu tehdit edenler. İçişleri Bakanı'na soruyorum: Bu 14 gazeteci hangi güçler, çeteler, hangi gerekçelerle tehdit ediyor. Bunu mutlaka kamuoyu ile paylaşmanız gerekir. Bu arkadaşlarımızın ya da buna benzer arkadaşlarımız yarın herhangi bir muamele ile karşı karşıya kaldıklarında bunun sorumlusu da AKP iktidarı olacak" ifadelerine yer verdi.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ HİÇBİR KRİZİN PARÇASI OLMAYACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ekim Çarşamba günü Meclis'in açılış töreninde ilk kez cumhurbaşkanı sıfatıyla konuşacak olmasını değerlendirmesi istenen Tekin, "Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir krizin parçası olmayacak. Keşke, sayın Cumhurbaşkanı yarın hepimizin takdirini toplayacak bir konuşma yapsa da ben de alkışlasam. Umut ederim ki böyle bir konuşma olur biz de alkışlarız" diye konuştu.

(DOĞALGAZ ZAMMI) "BU DA GALİBA IŞİD ZAMMI OLACAK"

Elektrik ve doğalgaza ekim ayında yapılması planlanan zamları değerlendirmesi istenen Tekin, "Bu da galiba IŞİD zammı olacak. Zamların serileri devam ediyor. CHP olarak bu zamların karşında çok ciddi bir duruş sergileyeceğiz. Gerekirse örgütlerimiz, sivil toplum örgütleri ile tepki gösterecekler. İşsizlikten, yoksulluktan inim inim inlediği bir dönemde tam da kış ayı yaklaşırken doğalgaza zam gelmesi ile galiba herkes sobaya geri dönecek öyle görünüyor" ifadelerine yer verdi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gürsel Tekin: Düşüncelerimizi Çok Açık Şekilde İfade Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement