Gustav Klimt'in "Adele Bloch-Bauer Iı" Adlı Eseri, New York'ta Sergileniyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Gustav Klimt'in "Adele Bloch-Bauer Iı" Adlı Eseri, New York'ta Sergileniyor

Gustav Klimt\'in "Adele Bloch-Bauer Iı" Adlı Eseri, New York\'ta Sergileniyor

Avusturyalı ressam Gustav Klimt'in "Adele Bloch Bauer II" adlı eseri, New York'taki ünlü ''The Museum of Modern Art'' (MOMA) adlı sanat müzesinde sergilenmeye başladı.

06.09.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturyalı ressam Gustav Klimt'in "Adele Bloch-Bauer II" adlı eseri, New York'taki ünlü "The Museum of Modern Art" (MOMA) adlı sanat müzesinde sergilenmeye başladı.

Özel bir koleksiyondan uzun süreli ödünç alınan eser, MOMA'nın "Alfred H. Barr, Jr." resim ve heykel galerilerinde sergileniyor.

Klimt'in yaşayıp, eserlerini yarattığı Viyana'daki en büyük alıcılarından olan Viyanalı sanayici Ferdinand Bloch-Bauer'in eşi Adele Bloch-Bauer'e ait, 1912 yılı yapımı biçimsel portre, 1938 yılında Nazilerin eline geçmişti.

Resimdeki, zengin bezemeler ve soyut bloklar, Bloch-Bauer'in Viyana'nın kültürel elit tabakası içindeki sosyal konumuna vurgu yapıyor.

Eserin sahipliğiyle ilgili var olan yasal uyuşmazlıkların ardından 2006 yılında Bloch-Bauer'in mirasçılarına geçen Adele Bloch-Bauer II, daha sonra başka koleksiyonculara satılmıştı.

Klimt'in 1907 yılında yaptığı New York'taki Neue Galeri'de sergilenen "Adele Bloch-Bauer I" ise 2006 yılında 135 milyon dolara satılmıştı. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gustav Klimt'in 'Adele Bloch-Bauer Iı' Adlı Eseri, New York'ta Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement