Güvenç: Kamu Ve Millet Menfaatini Gözeteceğiz - Son Dakika
Yerel

Güvenç: Kamu Ve Millet Menfaatini Gözeteceğiz

Güvenç: Kamu Ve Millet Menfaatini Gözeteceğiz

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Celalettin Güven, "İlk olarak Kamu menfaatini, millet menfaatini gözeteceğiz" dedi.

02.04.2014 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart yerel seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'den girdiği seçim yarışından zaferle çıkan Celalettin Güvenç, elde ettikleri zaferden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti ve belediyeciliğiyle ilgili ilkeleri sıraladı. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'nda partisinin il başkanı Yusuf Eğilmez, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'yle basın toplantısı düzenleyen Celalettin Güvenç, kendilerine oy veren, vermeyen herkesi kucaklayacaklarını ifade etti. Seçimin hayır olması dileğiyle konuşmasına başlayan Güvenç, "Öncelikli olarak seçim sonuçlarının ülkemize, Şanlıurfa'mıza, bütün İslam alemine ve dünyaya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Dünyaya da diliyorum, çünkü Türkiye artık küresel bir aktör, önemli bir ülke. Bölgesinde lider politikaların belirlenmesinde önemli bir güç. Bu anlamda seçim sonuçları sadece İslam aleminde, Ortadoğu'da değil, biz Türkiye'de yaşayan vatandaşları değil dünyayı ilgilendirmektedir. Bu seçimin ülkemizin önünü açacağına yürekten inanıyorum. Seçim çalışmaları sırasında halkımızla da açık yüreklilikle paylaştık. Ve dedik ki, inşallah halkımız bir kez daha AK Parti'ye ve başbakana evet derse ülkemizde istikrar kazanacak, barış kazanacak, huzur kazanacak ve 12 yıldır olduğu gibi büyüme kazanacak, gelişme, değişim ve demokratikleşme kazanacak" dedi.

'ÜLKEMİZ RAHAT BİR NEFES ALDI'
Yerel seçim sonuçlarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Güvenç, "Yarından itibaren hükümetimizin değerli üyeleri, partimizin değerli üyeleri şevkle, aşkla halkımızdan aldıkları büyük güç ve destekle bu ülkeyi ileriye götürmek için her türlü çalışmaları yapacaklardır. Piyasalar rahatlayacaktır. Gezi olaylarından beri, yer yerde ifade ediyorum, 12 yıldır muhalif güçlerin yapmak istedikleri ekonominin dengesini bozma kısmen gerçekleşmişti bu ülkede Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonlarıyla. İnşallah bu güçler dersini halkımızdan aldılar. Bir Amerikan gazetesinin verdiği manşete göre bir Osmanlı tokadının demokrasi dışı yollara atılmasıyla ülkemiz gerçekten rahat nefes aldı. Ben de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olmamdan öte ülkenin bir insanı olarak, bir Müslüman olarak, bir aydın olarak ülkenin önünün açılmasından dolayı son derece mutlu ve gururlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Çocuklarımızın, gençlerimizin adına heyecanlı olduğumu ifade etmek istiyorum. Tüm 1 milyon 800 bin Şanlıurfa halkına tek tek partim adına, başkanım adına en kalbi saygılarımı sunuyorum, teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

'ŞANLIURFA'YI İLERİYE TAŞIYACAĞIZ'
Partisinin bütün teşkilatlarına da teşekkür eden Güvenç, "Bize verilen görev ve sorumluluğun farkındayız. Şanlıurfalı'ların duası ve yardımlarıyla kuracağımız liyakatli, inançlı, ahlaklı ve vatanperver insanlarla Şanlıurfa'yı ileriye taşıyacağız. Barışı, kardeşliği, huzuru daha ileriye götüreceğiz. Bütün belediye başkanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle bu aşkla, bu inançla göreve başlayacağız. Şu anda hukuki süreçler tam tamamlanmadığı için mazbatalarımızı alamadık" diye kaydetti.

'HUKUKA BAĞLI KALACAĞIZ'
Şeffaf ve hukuka bağlı bir yönetim sergileyeceklerini belirten Güvenç, "İş şimdi başlamıştır, büyük bir sorumluluğun altına girdik. Biz zafer sarhoşu değiliz. Sonuçlar açıklandığı andan itibaren bu güzel şehrin emanetinin altından nasıl kalkacağımızı hesaplarını yapmaya başladık. 1 milyon 800 bin insanımızı hiçbir ayrım yapmadan kucaklayacağız. Hiç geriye dönüp bakmayacağız. Halkın belediyesi olma sözü verdik. Tüm belediyelerimiz halkın belediyesi olacak. Şeffaf bir yönetim yapacağız. Halkın emaneti üzerimizdedir. Hukuka bağlı olacağız. Kamu menfaatini, millet menfaatini gözeteceğiz. Asla tembel olmayacağız. Gayretli olacağız, halkımıza kapıları açacağız. Yeni bir vizyonla bu şehrin önünü açmak için mücadele edeceğiz. Aramızda yanlışa tevessül edenler, maddi zaafı olanlar çıkarsa derhal halkımız tarafından bize bildirilmesini buradan çağrıda bulunuyorum. Onlara da gereğini yapacağız. Hiçbir fırsat vermeyeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcudur" dedi.

BDP'YE SAĞDUYU ÇAĞRISI
Hilvan'da muhtarlık seçiminde yaşananlar olaylarla ilgili sağduyu çağrısı yapan Güvenç sözlerini şöyle tamamladı: "Seçim döneminde büyük bir sağduyuyla hareket ettik. Muhalefet de bu konuda katkı sağladı. Bu konuda onlara da teşekkür ediyorum. Ancak seçimden sonra yer yer özellikle Barış ve Demokrasi (BDP) taraftarlarının kaybettikleri yerlerde gerginlik çıkarttıklarını, bazı sonuçları kabullenmekte zorlandıklarını görüyorum. Ceylanpınar'da sıkıntı oldu. Şu anda Viranşehir'de bizim itirazımız var. Parti yetkililerimiz, avukatlarımız Viranşehir'de. Bütün BDP camiasına sağduyu çağrısında bulunuyorum. Sonuçlara çağrıya çağırıyorum. Bu ülke hepimizin, hepimiz beraber yaşamak zorundayız. Gençlerimizi uyaralım. Nahoş olaylara fırsat vermeyelim. Viranşehir'de hakim oyların yeniden sayılmasına karar verirse Şanlıurfa Barosu'nu arayıp gözlemci avukat gönderme talebinde bulunacağız."

AK PARTİ TEBRİKLERİ BUGÜN KABUL EDECEK
Seçimlerden dolayı tüm Şanlıurfalı'lara teşekkür eden AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, yeni seçilen AK Parti belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin bugün gün boyunca Hacı Bekir Sofrası'nda tebrikleri kabul edeceğini söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Güvenç: Kamu Ve Millet Menfaatini Gözeteceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement