Güvenli Eğitim" Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Güvenli Eğitim" Bilgilendirme Toplantısı

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünce okullarda koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

09.10.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünce okullarda koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından Kültür Müdürlüğü Konferans salonunda 2015 - 2016 Eğitim ve Öğretim dönemi için "Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi" çerçevesinde, okullardaki güvenliği artırmak amacıyla emniyet güçleri ile öğretmen ve veliler bilgilendirildi.

Proje kapsamında yapılan toplantıda, asayiş açısından olumsuz olayların yaşanabileceği belirlenen çok sayıda ilkokul, ortaokul ve liseyle ilgili koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri alındığı belirtildi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, toplantıda yaptığı konuşmada, Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında kentteki okullarda gerekli güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde olduğunu söyledi.

Eğitimin sağlıklı şartlarda verilebilmesine önem verdiklerini dile getiren Şentürk, "Projeyle çocuklarımızın ruh ve beden sağlığının korunmasının yanı sıra güvenli şekilde eğitim almaları amaçlanmaktadır. Çocuklarımız hayatları boyunca karşılaşacağı zorlukları iyi bir eğitimle atlatabilirler. Eğitime yapılan yatırımlar ülkemizin geleceğine yapılıyor" dedi.

Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül de toplumun güvenliği ve huzurunun en temel ilkesinin çocukların korunması ile başlayacağını belirtti.

Kent genelindeki okullarda, öğrenci ve eğitim güvenliğini sağlamak için çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini dile getiren Akgül, "Okul çevrelerinde görev yapan emniyet güçlerimiz gerekli hassasiyeti gösteriyor. Okul idaresi, veliler ve vatandaşların riskli bir durumda veya herhangi bir olumsuz durum gördüklerinde emniyet güçlerine haber vermeleri gereklidir" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, il ve ilçe okul müdürleri, emniyet mensupları, rehber öğretmenler ve öğrenci velileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güvenli Eğitim' Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement