Güvenlik-iş Sendikası Düzce'de Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Güvenlik-iş Sendikası Düzce'de Kuruldu

Güvenlik-iş Sendikası Düzce\'de Kuruldu

Güvenlik-İş Sendikası Düzce il temsilcisi Mehmet Değerli, Özel güvenlik görevlilerinin sendikal mücadelesine Düzce’nin de dahil olduğunu söyledi.

24.10.2015 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenlik-İş Sendikası Düzce il temsilcisi Mehmet Değerli, Özel güvenlik görevlilerinin sendikal mücadelesine Düzce'nin de dahil olduğunu söyledi.

Güvenlik İş Sendikası Düzce İl Temsilcisi Mehmet Değerli, çalışma hayatının bir gerçeği olan özel güvenlik görevlilerinin anayasal hakları olan sendikal mücadelesine Düzce'nin de dahil olduğunu belirterek "Yıllardır toplumun ve çalışma hayatının olmaz ise olmaz bir gerçeği olan özel güvenlik ve koruma hizmetini yapan emekçi kardeşlerimizin bu hakları görülmedi yada en zayıf halka olarak değerlendirildi. Fakat kamu yada özel sektör tüm ciddi kurum ve kuruluşların olmaz ise olma kabilinden bir gerçeğidir özel güvenlik ve koruma işi. Herkes tatilde izinde iken Özel Güvenlik Görevlileri görevinin başındadır. Herkes evinde istirahatta iken görevinin başındadır. İş yerindeki her olumsuzluğun, her türlü hır gürün muhatabı Özel Güvenlik Görevlileridir. Tüm bunlara rağmen en zayıf halka özel güvenlik görevlileridir. Ama çok şükür bu makus talihi değiştireceğiz hep birlikte. 2011 yılından bu yana hükümetimizin Avrupa birliği müktesebatı çerçevesinde yaptığı düzenlemeler ve en son 2015 yılı ocak ayında torba yasalar ile taşeron işçilerde sendikal örgütlenmenin önünü açan bir çok soru işaretini kaldıran düzenlemeler ile ülke genelinde çalışmalar yapan özel güvenlik görevlilerinin birleştiği kısa zamanda 25 bin üyeye ulaşan Güvenlik İş Sendikamızda birleşerek haklarımızı almaya, çalışma şartlarımızı düzenlemeye hep birlikte katkı sunmak mesleğimizin saygınlığını ve gerekliliğini topluma ve yöneticilerimize hissettirmek için bir olmak haklarımızı yasal ölçüler çerçevesinde aramak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Ülkemiz genelinde sertifikalı olarak çalışan özel sektörde ve kamuda 350 bin özel güvenlik görevlisi var bunun yaklaşık 180 bini kamu kurumlarında çalışıyor bu arkadaşlarımızın tüm olumsuz anti propagandalara rağmen 25 bini Güvenlik İş Sendikasına üye 12-13 bin civarı da diğer sendikalara üye olarak kısa zamanda bu haklı davaya omuz vermişlerdir. Özellikle Güvenlik İş Sendikası Avrupa birliği güvenlik sendikalarının çatı kuruluşu olan global union tarafından ödüle layık görülmüş ve bu aileye dahil edilmiştir. Düzce ilimizde özellikle kamu kuruluşlarında çalışan Özel Güvenlik Görevlileri arkadaşlarımızı ziyaretlerimiz ve konu ile ilgili bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Düzce de özel güvenlik görevlisi olarak çalışan bir kardeşiniz olarak anayasal hakkımız kullanmaya hak arama davasında birlik olmaya güvenli iş için Güvenlik İş'te buluşmaya tüm özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımı davet ediyorum" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güvenlik-iş Sendikası Düzce'de Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement