Güvenlik Kamerasıyla Donatılan İlçede Hırsızlık Olayı Azaldı - Son Dakika
Yerel

Güvenlik Kamerasıyla Donatılan İlçede Hırsızlık Olayı Azaldı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde polisle esnafın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında kentin çeşitli noktaları ile işyerlerine güvenlik kamerası takılınca hırsızlık oranı yüzde 80 azaldı İlçe Emniyet Müdürü Avan: "Esnafın da desteğiyle 50 noktada sokaklarımızı ve caddelerimizi görecek şekilde kamera taktık.

14.04.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN FURKAN - EMRE EVREN - Besni ilçesinde polisle esnafın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında kentin çeşitli noktaları ile işyerlerine güvenlik kamerası takılınca hırsızlık oranı yüzde 80 azaldı.

Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Birimince hazırlanan "Daha Güvenli Geleceğe" projesi çerçevesinde ilk etapta Emniyet Müdürlüğünün taktırdığı MOBESE kameraları Atatürk Caddesindeki refüjde kazaların önlenmesi amacıyla araç sürücülerinin görüş açısına göre düzenlendi.

Bazı parklarda güvenlik açısından düzenlemelerin yapılmasının ardından kent merkezinde bulunan işyerleri Toplum Destekli Polisler tarafından, tek tek dolaşılarak güvenlik kamera sisteminin önemi anlatıldı. Esnaftan işyerlerinin içine yeteri kadar, bir tane de dışarıda olacak şekilde kamera sistemi kurmaları yönünde tavsiyelerde bulunuldu.

Besni Emniyet Müdürlüğünce 4 aydır süren çalışmalarda tüm işyerleri, resmi ve özel kurumlar ile yüz yüze görüşüldü. İşyerlerinin büyük bir bölümüne dış kısmı, girişi ve önündeki sokağı görecek şekilde kamera takılmasının ardından ilçede yaşanan hırsızlık olaylarında yüzde 80 düşüş yaşandı.

50 noktaya kamera takıldı

İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kamera ve güvenlik sistemlerini yaygınlaştırarak, suçlara karşı caydırıcılığın arttırılması ve önlenmesi, güvensizlik endişesini azaltılması ve suçluların kolaylıkla tespit edilip yakalanabilmesini amaçladıklarını söyledi.

Çalışmayla Besni'yi Türkiye'nin en huzurlu ve güvenli ilçesi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Avan, esnafa kameranın önemini anlattıklarını ifade etti.

Projenin tamamlanması ile işyerlerini kameralarla daha güvenli hale getireceklerini dile getiren Avan, şöyle devam etti:

"Esnafla bir araya gelerek niçin kamera takılması gerektiğini anlattık. Bu kapsamda esnafın da desteğiyle 50 noktada sokaklarımızı ve caddelerimizi görecek şekilde kamera taktık. Bunun da faydasını ilçemizde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılmasında gördük. Valimiz ve İl Emniyet Müdürümüzün desteğini alarak iki dönerli 9 sabit kamera daha takacağız. Şu ana kadar takılan kameralar sayesinde ilçemizde hırsızlık oranı yüzde 80 düştü."

"Şimdi daha güvendeyiz"

Esnaf Mustafa Pektaş, güvenlik kameralarının takılmasından sonra hırsızlık olaylarının neredeyse bittiğini söyledi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür eden Pektaş, uygulamanın Türkiye'ye örnek olmasını diledi.

İş yerine güvenlik kamerası taktıran Şahin Yılmaz da ilçenin daha güvenli hale geldiğini belirterek, alınan önlemin kendileri için olduğunu, bu nedenle de emniyet müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına destek olduklarını kaydetti.

İş adamı İsmet Nergiz ise projeye destek verdiğini, esnaftan da yardımcı olmalarını istediğini söyledi.

İlçede ciddi bir hadise olmadığını, yaşanan hırsızlık olaylarının da dışarıdan gelenler tarafından gerçekleştirildiğini öne süren Nergiz, güvenlik kamerası sayesinde yaşanan bir hırsızlık olayının aydınlatıldığını ifade etti.

Uyarıyı dikkate almadı, iş yeri soyuldu

Arif Turan da emniyet ekiplerinin uyarılarını dikkate almadığı için iş yerinden 18 bin liralık eşyasının çalındığını ifade etti.

Hırsızlık sonrası ilk işinin kamera taktırmak olduğunu dile getiren Turan, uyarıları dikkate almadığı için pişman olduğunu belirtti. İşlerin yoğunluğundan dolayı fırsat bulamadığına işaret eden Turan, esnafı, can ve mal güvenliği için güvenlik kamerası taktırmaya çağırdı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güvenlik Kamerasıyla Donatılan İlçede Hırsızlık Olayı Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement