Güvenlik Mahallesi Semt Pazarında Yeni Dönem - Son Dakika
Yerel

Güvenlik Mahallesi Semt Pazarında Yeni Dönem

Güvenlik Mahallesi Semt Pazarında Yeni Dönem

Pazarcı esnafı , Güvenlik Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin metrekarelik yeni semt pazarındaki tezgah yerlerini, çektikleri kura ile belirledi.

11.08.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazarcı esnafı, Güvenlik Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin metrekarelik yeni semt pazarındaki tezgah yerlerini, çektikleri kura ile belirledi. 192 esnafın tezgah yerleri belirlenirken üretici tezgah yerleri de dahil olmak üzere toplam 104 yer için önümüzdeki günlerde bir kura çekimi daha yapılacak

Hak sahibi 192 esnaf

Muratpaşa Belediyesi, 2012 yılında yürürlüğe giren Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince, çeşitli sıkıntılara neden olan sokak pazarlarını düzenli semt pazarları haline getiriyor. Muratpaşa Belediyesi son olarak Güvenlik Mahallesi'nde, araç-yaya trafiğini engellemesi ve çeşitli sıkıntılar nedeniyle şikayetlere konu olan semt pazarını, özel bir alana taşıdı. Güvenlik Mahallesi 253-257 Sokakları kesişiminde yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda hazırlanan semt pazarında tezgah açacak esnaflar için kura çekimini yaptı.

Sokak pazarı kalktı

Güvenlik Mahallesi'nde, önümüzdeki haftadan itibaren, düzenli, araç ve yaya trafiğini engellemeyen, yaşlı ve hamile vatandaşların rahatlıkla alışverişlerini yapabilecekleri, geniş tezgah aralıklı semt pazarı hizmet vermeye başlayacak. Güvenlik Mahallesi semt pazarı alanında, pazarcı esnafı için kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Muratpaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Cephaneci, Zabıta İşleri Müdürü Metin Taylan Dikmen ve pazarcı esnafı katıldı. Güvenlik Mahallesi eski semt pazarında hak sahibi olan 192 esnaf, yeni pazarda tezgahlarını kuracakları yeri çektikleri kura ile belirledi. Esnaflar; gelecek hafta, Güvenlik Mahallesi yeni semt pazarında, tezgahlarını açacak.

Düzenli pazar yerleri

Pazarcı esnaflarıyla vatandaşların güvenli ve temiz alanlarda alışveriş yapmalarına olanak tanıyacak düzenlemeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Cephaneci; "Düzenli pazar yerleri oluşturuyoruz. Esnafımızın kazancının artması, halkımızın da sağlıklı, düzenli ve güvenli ortamlarda alışveriş yapmaları için çalışıyoruz. Hak sahibinin hakkını korurken, hukuksuz işgalleri önlüyoruz. 54 pazar yeri için önümüzdeki günlerde tekrar kura çekeceğiz. Üreticilerimiz için de 50 tezgah alanı ayırdık, onlar da kuralarını önümüzdeki günlerde çekecek" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güvenlik Mahallesi Semt Pazarında Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement