"Güvenlik Sektörünün İlkleri" Securitex Eurasia'da Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

"Güvenlik Sektörünün İlkleri" Securitex Eurasia'da Tanıtıldı

Elektronik güvenlikte teknolojiye olan eğilim ve farkındalığın artmasının ihtiyaç oranında pazarın büyümesini sağladığı günümüzde Securitex Eurasia'da güvenlik sektörüne dair son teknoloji ürünler tanıtıldı.

31.01.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fuarın en dikkat çekici ürünleri arasında; deprem simülasyon kapsülleri, solunum cihazlı ve yanmalarda soğuk hava sağlayan iş güvenliği kıyafetleri ile hastane güvenlik sistemleri yer aldı…

Ülkemizin halen iş kazalarında Dünya'da 3. Sırada olması, son dönemde yaşanan iş kazalarındaki artış, yasal düzenlemeler ile iş sağlığı ve güvenliği konusundaki zorunluluklar gibi sebeplerle değişen pazar koşulları SECURITEX EURASIA Fuarı'nı daha da önemli bir hale getiriyor.

Özellikle inşaat sektöründe kullanılan ve şimdiye dek sadece toz koruma görevini yerine getiren gaz maskelerinde son olarak tüm oluşabilecek kazalara karşın özel ısı dayanıklılık sistemi de geliştirildi. Yine koruyucu sınıfında yer alan solunum cihazlı iş kıyafetlerine de ayrıca vücut dengesini sağlayıcı ağırlık uygulaması getirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan kod sisteminde genel görevler arasında yer alan; tehlike anında güvenlik çağrı sistemine direk polis bağlantısı eklendi, hastanenin tüm giriş çıkışlarının otomatik olarak kapatıldığı sistemde ayrıca hastaların hemşire ve doktorlarını sistemden birebir takip edebilme olanağı da sunuluyor.

AFAD Simülasyon Kapsülü…

AFAD tarafından oluşturulan simülasyon kapsülünde bir kimya fabrikasındaki deprem anını birebir yaşayarak verilen komutlarla deprem nasıl korunulması gerektiği birebir gösteriliyor.

Beyin dalgalarını okuyabilen cihaz ile istenmeyen davranışların iyileştirilmesini sağlayan yöntem fuarda en çok dikkat çeken ürünler arasında yer aldı.

Türkiye 'de ilk ve tek oksijensiz ortamlarda çalışabilmek için üretilen kompresörlü ve tüplü solunum havası sağlayıcılar, tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kapsayan kablosuz orman yangını gözetleme kamera görüntü sistemleri, Türkiye'nin ilk hava soğutmalı sıcak ortam elbiseleri, Türkiye'de ilk defa kullanılan patentli çift tırnak yer tuzakları da standlarda sergilenen ürünler arasında yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Güvenlik Sektörünün İlkleri' Securitex Eurasia'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı
    10:43 Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas'ın yollarına, İstanbul'a seyahat süresi otobüsle yaklaşık on dört saat sürerken 4 Mayıs'ta başlayacak olan aktarmasız Sivas-İstanbul seferi ile bu seyahat süresi yaklaşık yedi saate kadar düşecek.


Advertisement