Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi - Bakan Işık - - Son Dakika
Politika

Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi - Bakan Işık -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "4-5 kişinin devlet güvenliğiyle, dış politikasıyla ilgili yaptığı konuşma yasa dışı olarak dinleniyor ve maalesef servis ediliyor.

27.03.2014 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "4-5 kişinin devlet güvenliğiyle, dış politikasıyla ilgili yaptığı konuşma yasa dışı olarak dinleniyor ve maalesef servis ediliyor. Bu vatan hainliğidir" dedi.

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde seçim bürosunu ziyaret eden Bakan Işık, daha sonra Tavşanlı ve Subaşı beldelerindeki seçim irtibat bürolarına da giderek AK Partili belediye başkan adaylarına destek verdi.

Daha sonra Altınova ilçesine geçen Işık, buradaki seçim bürosunda yaptığı konuşmada, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin ses kayıtlarına yönelik şunları kaydetti:

"Bugün bir ses kaydı yayınlandı. Bu ülkenin Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı, Dışişleri Müsteşarı, Genelkurmay 2. Başkanı zannediyorum. 4-5 kişinin devlet güvenliğiyle, dış politikasıyla ilgili yaptığı konuşma yasa dışı olarak dinleniyor ve maalesef servis ediliyor. Bu vatan hainliğidir. Burada particilik olmaz bakın. Ben bugün bu vatana ihanet suçunu işleyenlerin çok ağır bir bedel ödemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizim orada 10 dönüm de olsa Süleyman Şah Türbesi vatan toprağıdır. Orayla ilgili devletin zirvesinde yapılan bir görüşme ortam dinlemesiyle kayıt edilirse bu da seçime iki gün kala Türkiye'nin tüm dış ilişkilerini bozma pahasına servis edilirse bu ülkede, buna bir tek Allah'ın kulu 'evet' diyemez. Siz kimin avukatısınız, kimin sözcüsüsünüz? Bu ülkenin milli çıkarları. Allah aşkına gözünüzü bu kadar mı kan bürüdü. Seçim sonuçlarını etkilemek için devletin sırlarını ifşa etmekten de mi çekinmiyorsunuz? Böyle ihanet olabilir mi? Ne yaptıysalar tutmadı."

"Denize düşen yılana sarılır. İnanın bunlar sarılmak için yılandan daha beter bir şey arıyorlar'' diyen Işık, ülke menfaatinin, çıkarının söz konusu olduğunu vurguladı.

Suriye'de bir savaş olduğuna işaret eden Işık, "Bu savaşın içinde böyle bir kaset yayınlanabilir mi? Bu kadar mı gözünüz döndü? Bu kadar mı alçaklaştınız? Bu kadar mı dışarıdan aldığınız talimata harfiyen uyar hale geldiniz? Nedir derdiniz? Türkiye'nin güçlenmesi birilerini rahatsız ediyor da bu paralel yapı dediğimiz, bu çeteyi niye bu kadar rahatsız etti? 30 Mart'ta Tayyip Erdoğan gidecekmiş. Millet istemezse Tayyip Erdoğan'ı kimse götüremez. O devir geçti artık. Merhum Menderes'i götürdünüz, merhum Özal'ı götürdünüz, merhum Erbakan'ı götürdünüz ama Tayyip Erdoğan'ı Allah'ın izniyle götüremeyeceksiniz. Neden? Millet sahip çıkıyor" diye konuştu.

Türkiye'ye kumpas kurulduğunu dile getiren Işık, tüm partilerin buna tepki vermesi gerektiğini belirterek, "Değerli Altınovalılar. AK Parti'yi beğenmezseniz sandıkta değiştirirsiniz. Başka bir partiyi getirirsiniz, onu beğenmezsiniz sandıkta değiştirirsiniz. Bu hak sizin ama görünmez bir yapı, devleti ele geçirirse Allah korusun kimse değiştiremez. Onun için burada çok dikkatli olalım. Türkiye'de 30 Mart seçimlerini engellemek için kurulan kumpasa çok güçlü bir tepki vermek durumundayız" ifadesini kullandı.

-illegal dinlemeler

Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi - Bakan Işık -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi - Bakan Işık - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement