Kızıltepe'de Güvercinler Açık Artırmayla Satışa Sunuluyor - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Güvercinler Açık Artırmayla Satışa Sunuluyor

Kızıltepe\'de Güvercinler Açık Artırmayla Satışa Sunuluyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 5 bin liraya kadar alıcı bulan güvercinler açık artırmayla satışa sunuluyor.

24.10.2014 11:47  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADNAN KOÇHAN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde güvercin meraklılarının ilgi gösterdiği açık artırmada, kimi kuşlar 5 bin liradan alıcı buluyor.

İlçe merkezi ve köylerden gelen kuş meraklıları Tepebaşı Mahallesi'ndeki Güvercin Severler Derneği'nde bir araya geliyor. Burada güvercinler özelliklerine göre görücüye çıkıyor.

Kızıltepe'de özellikle "taklacı, moseli, şemi, ezrak, siyah, sarı, mavi, mıski, yusufi" cinsi güvercinler, güzellikleri ve ötüşleriyle meraklılarının dikkatini çekiyor.

Dernek Başkanı Refik Akay, AA muhabirine, derneğin 2009 yılında kurulduğunu belirterek, güvercinlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının güvercin ırkını geliştirmek, korumak ve sonraki kuşaklara taşımak olduğunu anlatan Akay, bu konuda her yıl festival düzenlediklerini bildirdi.

5 bin liraya satılan güvercin var

"Mardin bölgesinde genellikle beslenen güvercin ırkı taklacıdır" diyen Akay, "Bu güvercinler uçtukları zaman kendi karakteristik özelliklerine uygun olarak kendi yeteneklerini sergilerler. Bu güvercinin özelliklerinden yalnızca bir tanesi takladır. Uçtuğu zaman kendi yeteneğini sergilemek için 12 özelliği vardır."

Derneklerine 40 kişinin üye olduğunu, dernekte her cuma günü ihale yapıldığını anlatan Akay, güvercinlerini satmak isteyenlerin burada toplandığını kaydetti.

Akay, açık artırma yoluyla ihalenin yapıldığını, güvercinlerin 100 liradan 5 bin liraya kadar alıcı bulduğunu dile getirdi.

Dünyada 800 cins güvercin bulunduğunu kaydeden Akay, şöyle dedi:

"Bunun yaklaşık olarak 40 cinsi Türkiye'de bulunuyor. Güvercin satışlarının düzenli ve örgütlü bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Genellikle güvercin seven arkadaşlar toplum tarafından olumlu karşılanan insanlar değil. Genelde işsiz güçsüz diye algılanır. Oysa böyle olmadığını biz biliyoruz. Her meslek grubundan güvercin tutkunu var."

Dernek üyesi ve güvercin meraklısı Mehmet Emin Kızılkaya da her gün derneğe geldiğini ve güvercin fiyatlarını takip ettiğini söyledi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Güvercinler Açık Artırmayla Satışa Sunuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement