Güvercinler Taklayı Bu Kez "Perihan" İçin Attı - Son Dakika
Güncel

Güvercinler Taklayı Bu Kez "Perihan" İçin Attı

Tekirdağ'da, güvercin sevdalıları, kuşlarını bu hafta epilepsiyle mücadele eden 9 yaşındaki Perihan Zerman için uçurdu.

30.11.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖMER URAL - Tekirdağ'da, güvercin sevdalıları, kuşlarını bu hafta epilepsiyle mücadele eden 9 yaşındaki Perihan Zerman için uçurdu. Mezattan elde edilen gelir kız çocuğunun ailesine bağışlandı.

Çınarlı Mahallesi'nde bir kahvehanede her hafta buluşan güvercin meraklıları, mezat zamanı geldiğinde güvercinlerinin hünerlerini sergilemek için birbirleriyle yarışıyor. Kanat çırpışından, takla sayısına kadar güvercinlerini yarıştıran kuş meraklıları, bu kez iyilikte müsabakaya karar verdi.

Bu haftaki mezat gelirini epilepsiyle mücadele eden Perihan Zerman için bağışlamaya karar veren güvercinciler, mezadı kız çocuğu için açtı.

Mardin, Selanik, balon, sultan, dragon, ak kuyruklar taşıma kafeslerinden çıkarıldı, alıcılara kuşların endamları, tüy parlaklıkları gösterildi. Satılan her güvercinin küçük Perihan'a can ve umut olması için mezat sahipleri yoğun çaba sarf etti. Bir saat süren mezat sonunda Perihan Zerman için 10 bin lira toplandı.

Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiriciliği Derneği Başkanı Hasan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezat gelirinin Zerman ailesine bağışlandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz güvercinlerle yıllardır iç içeyiz. Ailemizin birer ferdi gibi onlar. Güvercin bakmak bir hastalık, tut bizim için. Burada arkadaşlarımız en güzel güvercinlerini getirip açık arttırma yoluyla satıyorlar. Ben biliyorum ki burada maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarımız da var. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'den gelen hayvansever arkadaşlarımız da buradalar. Herkes Perihan kardeşimiz için geldi. Trakya halkı olarak ona yardım etmek istiyoruz. Bugün en güzel güvercinlerimizi onun için getirdik. İnşallah o da tedavisini tamamlayacak ve aramıza tekrar geri dönecek."

Yıldız, mezatta toplanan 10 bin lirayı Zerman ailesinin hesabına yatırdıklarını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güvercinler Taklayı Bu Kez 'Perihan' İçin Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement