Güvercinleri "Sermayeden" Doyuruyor - Son Dakika
Güncel

Güvercinleri "Sermayeden" Doyuruyor

Edirne'nin Selimiye Meydanı'nda güvercinleri beslemek isteyenler için bardakla buğday satan "Gülabi Baba", soğuklarda müşterilerinin azalması nedeniyle kuşları "sermayesinden" doyuruyor.

16.01.2017 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CİHAN DEMİRCİ - Edirne'nin Selimiye Meydanı'nda güvercinleri beslemek isteyenler için bardakla buğday satan "Gülabi Baba", soğuklarda müşterilerinin azalması nedeniyle kuşları "sermayesinden" doyuruyor.

Çevredekilerin "Gülabi Baba" diye seslendiği 62 yaşındaki Gülabi Yiğit, inşaatlarda çalışmayı bırakmasının ardından 8 yıldır güvercinler için buğday satıyor.

Selimiye Meydanı'na gelen turistler, bardağı 1 liradan buğday satın alarak, güvercinleri beslerken fotoğraf çektiriyor.

Ancak soğuk hava nedeniyle Yiğit'in işleri durgun. Sabah kalkar kalkmaz zahireciye gidip buğday satın alan Gülabi Yiğit, ardından soluğu Selimiye Meydanı'ndaki tezgahında alsa da son günlerde güvercinleri besleyen olmuyor.

Müşteri gelmediğinde ise "Gülabi Baba", kuşlara kendisi buğday veriyor.

Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıldır Selimiye Camisi'nin ön kısmında bulunan tarihi Arasta Çarşısı'nın kapısı yakınına tezgah açtığını söyledi.

Erken saatlerde evinden çıkarak ekmek teknesinin başına geçtiğini belirten Yiğit, şunları kaydetti:

"Bir bardak buğdayı 1 liraya veriyorum. Hem kuşlar doyuyor hem de ben ekmek paramı kazanıyorum. Biz de geçimimizi böyle sağlıyoruz. Yaz, kış, yılın her günü buradayız. Yazın su da veriyorum ancak kış ayında su veremiyoruz, donuyor. Soğuk havalarda kar, kış derken işlerim durgunlaştı. Aç kalmalarını da istemediğim için, buğdayı satın alan olmayınca bir kısmını kuşlara veriyorum."

"Turist geldiğinde seviniyorum"

Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilere ibadet ve tarihi güzellikleri görmek için yurt içi ile dışından çok sayıda turistin geldiğine işaret eden Yiğit, Edirne'ye turist geldiğinde işlerinin açıldığını bildirdi.

Turistlerin Selimiye Camisi çevresini gezerken kuşları da beslediğini dile getiren Yiğit, "Edirne'ye turist geldiğinde hem kuşlar seviniyor hem ben seviniyorum. İstanbul, Kocaeli, Çanakkale gibi birçok ilden Edirne'ye turlar düzenleniyor. Turlarla gelen vatandaşlar, alışveriş yaparken ve buradan geçerken benden yem alıyor. Kuşlar o zamanlarda daha çok doyuyor." şeklinde konuştu.

Güvercinleri "Sermayeden" Doyuruyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güvercinleri 'Sermayeden' Doyuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement