Güzelbahçe'de Renkli "Bardacık" Festivali - Son Dakika
Yerel

Güzelbahçe'de Renkli "Bardacık" Festivali

Güzelbahçe\'de Renkli "Bardacık" Festivali

Güzelbahçe Belediyesi’nin düzenlediği Payamlı Bardacık Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

17.08.2014 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği Payamlı Bardacık Festivali renkli görüntülere sahne oldu. En kaliteli bardacığın seçildiği festivalde, üreticiler ürünlerini değerlendirdi, davetliler bardacığa doydu.

2. Bardacık Festivali, Güzelbahçe'nin mahallesi haline gelen Payamlı Köyü'nde gerçekleştirildi. Festivale; CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Saygılı, Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, CHP İl Yöneticileri Altan İnanç ve Ülkümen Rodoplu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, eski İl başkanı Tacettin Bayır, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kadri Kahrıman ve belediye meclis üyeleriyle yaklaşık iki bin davetli katıldı.

ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKIYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Türkiye'ye örnek olan süt ve çiçek projesini yaygınlaştıracaklarını ve üretici kooperatiflerini ihracata yönelteceklerini belirterek, "Sadece üreticiyle tüketiciyi buluşturan üretici pazarları kuracağız. Bu pazarların ilkini Yarımada'da hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de Payamlı'nın bardacağının çok özel olduğuna dikkat çekerek, "Bizim amacımız üreticinin ürününün değerlendirilmesi ve pazarlanmasıdır. Amacımız yerelde kalkınmayı sağlarken üreticiye destek olmak.Süt, çiçek ve peynir alarak üreticiye destek olan Büyük Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun yolundan gidiyoruz, onu örnek alıyoruz" dedi.

Kaymakam Mehmet Ünlü ve Payamlı Köyü Muhtarı Ersin Ergin, ürünlerinin değerlendirilmesi ve bardacığın tanıtımı için böyle bir festival düzenlediği için Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye teşekkür etti.

JÜRİ EN İYİ BARDACIĞI SEÇTİ

Bu arada en güzel bardacık yarışmasına 30 üretici katıldı. Jüri üyeleri Sancar Maruflu, Ragıp Becer, Mehmet Eren ve Ahmet Tabaoğlu sepetlerle getirilen bardacıkların tek tek tadına baktı. İriliği, rengi, tadı, aroması, dip çatlaması ve hastalıklı olup olmadığına bakılan ürünlerde Mustafa Acar'ın bardacıkları birinci oldu. Nihal Ekinci'nin ürünü ikinci, Sözer Dalyan'ın bardacıkları ise üçüncü oldu. Dereceye giren üreticilere ot biçme makinası, motorlu testere, ilaçlama makinası ve makas gibi tarımsal araç ve gereçler ödül olarak verildi.

Folklor ekibi gösterilerinin yanı sıra Güzelbahçe Belediyesi'nin Türk Müziği Korosu muhteşem bir konser verdi, davetliler coştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzelbahçe'de Renkli 'Bardacık' Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement