Güzelhisar Barajında Su Seviyesi Yüzde 20 Azaldı - Son Dakika
Yerel

Güzelhisar Barajında Su Seviyesi Yüzde 20 Azaldı

Güzelhisar Barajında Su Seviyesi Yüzde 20 Azaldı

İzmir’in günlük 52 bin metre küplük içme suyu ihtiyacını karşılayan Aliağa Güzelhisar Barajı’ndaki su oranı, yaz aylarının kurak geçmesi ve yağışların sonbaharda da mevsim normallerinin altında kalması nedeniyle yüzde 20 oranında azaldı.

12.10.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in günlük 52 bin metre küplük içme suyu ihtiyacını karşılayan Aliağa Güzelhisar Barajı'ndaki su oranı, yaz aylarının kurak geçmesi ve yağışların sonbaharda da mevsim normallerinin altında kalması nedeniyle yüzde 20 oranında azaldı.

Yılın ilk aylarında yağan sağanak yağmurlar ile yüzde 93 seviyelerine kadar yükselen Güzelhisar barajındaki su seviyesi, son aylarda yaşanan kuraklık nedeniyle yüzde 73 seviyelerine kadar düştü. 450 kilometre karelik yağış alanında konuşlu bulunan ve 107 metre azami doluluğu ile havzasında 138 milyon metre küp su depolayabilen barajda son olarak; kullanılabilir su hacmi 104 milyon 889 bin metre küp, toplam su hacmi ise 116 milyon 849 bin metre küp olarak tespit edildi.

Öte yandan, son dönemlerde yaşanan kuraklıktan İzmir'de konuşlu diğer barajlarda olumsuz etkilendi. Kuraklıktan en fazla etkilenen baraj, su oranı yüzde 13'lere kadar düşen Balçova barajı oldu. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre, İzmir'deki barajların güncel su seviyeleri şöyle;

Tahtalı Barajı yüzde 52, Balçova Barajı yüzde 13, Ürkmez Barajı yüzde 45, Güzelhisar Barajı yüzde 73, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı yüzde 18. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzelhisar Barajında Su Seviyesi Yüzde 20 Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement