Güzelleşmek İçin Bıçak Altına Yatanlar Dikkat - Son Dakika
Güncel

Güzelleşmek İçin Bıçak Altına Yatanlar Dikkat

Güzelleşmek İçin Bıçak Altına Yatanlar Dikkat

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Levent Yoleri, güzelleşmek için estetik cerrahiye başvuranların sayısında artış olduğunu, konunun uzmanı olmayan kişilerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

20.03.2016 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Levent Yoleri, güzelleşmek için estetik cerrahiye başvuranların sayısında artış olduğunu, konunun uzmanı olmayan kişilerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Güzelleşmek ve genç görünmek isteyenlerin son yıllarda estetik cerrahiye olan ilgiyi artırdığını açıklayan CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Levent Yoleri, kadınların yanı sıra erkeklerin de estetiğe ilgi gösterdiğini belirtti. Erkeklerden kellik, jinekomasti denilen erkek memesinin büyük olma durumu gibi durumlarda istek geldiğini belirten Prof. Dr. Levent Yoleri, karın ameliyatı taleplerinin de olduğunu anlattı. Prof. Dr. Levent Yoleri, şunları söyledi:

"Kadınlardan ise burun ve meme küçültme ve büyütme istekleri ön planda. Kilo almaya bağlı olarak vücuttaki değişikler, bölgesel yağ birikintilerine bağlı olarak estetiğe talep artıyor. Hastanın isteklerini çok iyi anlamak lazım. Burunda şekil bozukluğu olan bir hasta geldi, istediği burnu kendisi çizip getirmiş. Ancak böyle bir burnun yapılması ve yüzünde iyi durması imkansız. Bazıları da ünlülerin isimlerini sayarak 'Ben şuna benzemek istiyorum, böyle olmak istiyorum' diyorlar. Ancak estetikte herkesin yüz tipine uygun cerrahi işlemler yapılmalı. Kişi estetikten memnun olmalı ama bilimsel veriler içerisinde bunlar planlanıp uygulanmalı. Estetik cerrahide önemli olan hangi hastayı ameliyat edeceğiniz yanında ameliyat etmeyeceğiniz hastaları da ayırt etmektir. Hastanın isteklerinin gerçekçi olması gerekiyor."

ESTETİK AMELİYATLARI PLASTİK CERRAH YAPAR

Estetik işlemin bir operasyon olduğunu ve içinde riskleri barındırdığını ifade eden Prof. Dr. Yoleri, bu işlemi işin ehli kişilerin yapması gerektiğini söyledi. Türk Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Derneği'nin bu konuda çok hassas olduğunu ve uzman olmayan kişilerce yapılan cerrahi işlemlerin hataları konusunda girişimlerde bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Yoleri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tıpta branşlaşma var. Ben bir guatrı ameliyatı yapamıyorsam, işin ehli olmayan kişi de estetik cerrahi yapmamalı. Bu tür operasyonların o konunun uzmanı tarafından yapılması en iyi sonucu verir. Botoksun yapılması dahi basit bir işlem gibi görünür. Eğer vücuttaki kasların nasıl çalıştığını bilmezseniz her kişiye aynı uygulamayı yaparsınız. Her hasta kendi içinde değerlendirilmeli. Ayrıca damarların yerlerini bilmezseniz göz çevresindeki bir takım işlemlerde ilaç damarın içine giderse körlüğe bile neden olabilir. İşin teknisyenlik ve hekimlik tarafı çok ayrıdır. Güzelleşmek isterken insanlar sağlıklarından olabilirler. Estetik ameliyat yaptıracak kişiler, cerrahlarının konunun eğitimini alıp almadıklarını araştırması veya Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği'ne üyeliklerinin olup olmadığına bakması gerekir."

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güzelleşmek İçin Bıçak Altına Yatanlar Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement