Güzgülü, O Tartışmalara Açıklık Getirdi - Son Dakika
Yerel

Güzgülü, O Tartışmalara Açıklık Getirdi

Güzgülü, O Tartışmalara Açıklık Getirdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi MHP Grup Başkanı Mehmet Güzgülü, Kasım Ayı Meclisinin ikinci oturumunda Soma Bölgesel Isıtma Sistemlerinin güvence, bağlantı ve abonelik bedelleriyle ilgili yaşanan tartışma hakkında açıklamalarda bulundu.

18.11.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi MHP Grup Başkanı Mehmet Güzgülü, Kasım Ayı Meclisinin ikinci oturumunda Soma Bölgesel Isıtma Sistemlerinin güvence, bağlantı ve abonelik bedelleriyle ilgili yaşanan tartışma hakkında açıklamalarda bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi MHP Grup Başkanı Mehmet Güzgülü, Bölgesel Isıtma Sistemleri konusunda Soma Belediyesi'nin çalışmalarına 2 yıl önce başladığını fakat önemli aşama kaydedemediğini söyledi. Güzgülü, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ilk etapta ilçeye 15 milyonluk yatırım yaptığını ve etap etap projeyi geliştirmeyi amaçladığını söyledi.

SOMA KENDİ İSTEĞİYLE BÜYÜKŞEHİR'E DEVRETTİ

Soma Belediyesi Bölgesel Isıtma Sistemlerinin maliyetinin yüksekliği nedeniyle Manisa Valiliği kanalıyla bu işi Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiğini söyleyen Güzgülü, "Soma Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi'nin 3-4'üncü ayından itibaren Valilik kanalıyla bu işi yürütemeyeceğini ifade etti. İşin maliyetinin yüksek olduğunu ve bu işi Büyükşehir Belediyesi'nin yapmasını istedi. Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgilenmeye başlayınca Soma Belediyesi bu kez de 39 personeli Büyükşehir Belediyesi'ne devretmek istedi. Büyükşehir Belediyesi, 39 personelden 31'iyle beraber Bölgesel Isıtma Sistemi'ni devraldı" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Soma'daki bölgesel ısıtma sistemlerini etap etap geliştirmek istediğini ve bu nedenle yatırımlar yaptığını ifade eden Güzgülü, "Büyükşehir Belediyesi Soma'ya 13 milyonluk bir yatırım yaptı. Soma Belediyesi'nden kurulma borcu olarak 2 milyon liralık bir bedel geldi. Dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi 15 Milyonluk yatırım yapılmış oldu" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİNDEN 13 MİLYON LİRA

Soma Belediyesi'nin sadece 132 abone bağlantısını yaptığını aktaran Güzgülü, "Bizim hedefimiz bölgesel ısıtma sisteminin kullanımını 132 aboneden ilk etapta 4 bin aboneye çıkarmak. 2, 3, 4'üncü etaplarla beraber içerisine Kırkağaç ilçesini de alarak 20 bin abone ulaşmak. Tabi ilk etapta hedeflenen 4 bin aboneye ulaşmak için evlere en az bin tane eşanjör takılması gerekiyor. Bu da 9 milyon civarında bir rakama tekabül ediyor. 1 yıllık personel ve diğer giderleri de hesaba katarsak 1 Milyona yakın harcama yapıması gerekiyor. MHP Grubu'nun teklif etmiş olduğu 2 bin 750 lirayı baz alarak, kişilerin de evlerine ortalama 150 liralık bir fatura gideceğini düşünerek topladığımızda Büyükşehir Belediyesi 12 milyona yakın gelir elde edecek. Bu çerçevede MHP Grubu'nun teklifine rağmen Büyükşehir Belediyesi 12-13 milyonu kendi bütçesinden sübvanse edecek" dedi.

Soma Belediyesi'nin konuyla ilgili tutarsızlıkları olduğunu aktaran Güzgülü, "Soma Belediyesi konuyla çok ciddi ilgilendiğini düşünmüyorum. Çünkü konuya gereken değeri vermiş olsalardı ilk başta 4 bin liradan abonelik bedeli alıp, bunu yarı yarıya düşürüp daha sonra da seçimden iki ay öncesinde yüzde 10 indirim yoluna gitmezlerdi" diye konuştu.

SEAŞ İLE YAPILAN ANLAŞMADA YANLIŞLIKLAR VAR

MHP Grubu'nun Soma'ya sıcak su hizmetinin yayılması için 2 bin 750 liralık bağlantı, güvence ve abonelik ücretinde ısrarcı olduğun ifade eden Güzgülü, "Biz MHP Grubu olarak, Soma'ya bu hizmetin yayılması için 2 bin 750 liralık bağlantı, abonelik ve güvence bedeli alınmasını kararlaştırdık. Bu fiyat çevremizde bu hizmeti veren Salihli, Dikili, İzmir gibi belediyelerin uyguladığı ücretlerden aşağıda bir rakamdır. Komisyonda da bu konuşuldu. Fakat mecliste ne olduysa oldu, Soma Belediye Başkanı'nın kuruşlarla ifade edilen açıklamaları oldu. İlgili dairesi zaten Soma için bu fiyatı 5 bin lira olarak belirlemişti. Biz bu hizmete herkes ulaşsın diye bağlantı bedelini indirdik" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 17 ilçeye hizmet götürmeyi amaçladığını bu nedenle hiçbir ilçeyi diğerinden ayırmak gibi bir durumlarının olmadığını ifade eden Güzgülü, "AK Partinin teklifi kabul olsaydı, bizim birinci etapta yaptığımız 12-13 milyonluk destekleme 17 milyon liraya çıkacaktı. 25 milyonluk bir yatırımda 17 milyon destekleme büyük bir sıkıntıdır. Biz hiçbir ilçemizi diğerinden ayıramayız. Soma'ya yaptığımız bu yatırımları Kırkağaç'a Akhisar'a ve diğer ilçelere de yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzgülü, O Tartışmalara Açıklık Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement