GYİAD, Fırtınadaki Şirketlere Yeni Rota Çizecek  - Son Dakika
Güncel

GYİAD, Fırtınadaki Şirketlere Yeni Rota Çizecek

Burcu Akdarı Toprak, Sürdürülebilir başarı için, geçmişin deneyimlerinden yararlanmanın önemine dikkat çekti.

22.09.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GYİAD'ın gerçekleştireceği Aile Şirketleri Konferansı'nda, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton ile Arzum CEO'su Murat Kolbaşı gibi isimler aile şirketlerindeki birikimlerini iş dünyası ile paylaşacaklar.

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak, aile şirketi olarak kurulan ve önemli başarılara imza atan pek çok firmanın kurumsallaşamadığı için zaman içinde ciddi sorunlarla karşılaştığını belirterek, Türkiye'nin genç patronlarının bu hataya düşmemeleri için Aile Şirketleri Konferansı'nı düzenlediklerini söyledi.

Sürdürülebilir başarı için, geçmişin deneyimlerinden yararlanmanın önemine dikkat çeken Burcu Akdarı Toprak, 2013 yılında Türkiye'deki faal durumdaki şirket sayısı bir önceki yıla göre yüzde 3,46 oranında artarak 972 bine ulaştığını, buna karşın binlerce firmanın da kapandığına dikkat çekti.

Başlangıçta ciddi başarılar elde eden firmaların pek çoğunun ikinci ve üçüncü kuşakta ailevi veya yönetimsel nedenlerle sorunlar yaşadıklarını vurgulayan Akdarı Toprak, şunları söyledi:

"Ülkemizde girişimcilikle anılan bir dernek olarak 30 milyar TL'lik bir hacmi yöneten üyelerimizi ve iş dünyasını bu noktada aydınlatmak istiyoruz. Hemen her aile şirketini tehdit eden riskleri ve korunma yöntemlerini, yine iş dünyasının tecrübeleri ışığında paylaşmak için Ernst&Young (EY) işbirliği ile Aile Şirketleri Konferansı'nı düzenliyoruz.

GÜVENLİ LİMANLARA ULAŞMANIN SIRRI ANLATILACAK

Zamanla aile şirketlerinde ağaç büyüyor daha çok dallanıyor. Bunun neden olduğu sorunları ve üretilen çözümleri dinlemek için iş dünyamızın saygın isimlerini konferansımızda ağırlayacağız. Onların bizlere anlatacaklarıyla dalgalı denizde fırtınaya yakalanan şirketlerimize yeni bir rota çizip, çok daha rahatlıkla güvenli limanlara ulaştırabileceğiz."

22 Ekim 2014 Çarşamba günü Çırağan Sarayı'nda gerçekleşecek konferansta "Aile Şirketlerinin Yönetimi" , "Aile Şirketlerinin Sorunları ve Çözümleri" konu başlıkları ele alınacak.

GYİAD Ticari İlişkiler Komitesi'nin organize ettiği konferansta, EY Global Aile Şirketleri Lideri Peter Englisch Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Arzum CEO'su Murat Kolbaşı, Big Chefs Restaurantları'nın ortağı Saruhan Tan, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın, Turcas Petrol A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Batu Aksoy, Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş CEO'su Egemen Kaya, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, EY Danışmanlık Bölüm Lideri Selim Elhadef, EY Orta ve Güneydoğu Avrupa Bölgesi Stratejik Büyüyen Pazarlar Lideri & Aile Şirketleri Lideri Metin Canoğulları ve TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren gibi isimler şirketlerinde yaşadıkları tecrübeleri Türkiye'nin genç patronları ve yöneticileriyle paylaşacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GYİAD, Fırtınadaki Şirketlere Yeni Rota Çizecek  - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement