Gymnasiade 2016 Ritmik Cimnastik'te Türkiye'ye 2 Madalya - Son Dakika
Güncel

Gymnasiade 2016 Ritmik Cimnastik'te Türkiye'ye 2 Madalya

Gymnasiade 2016 Ritmik Cimnastik\'te Türkiye\'ye 2 Madalya

Trabzon'da düzenlenen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları Gymnasiade 2016'da, Ritmik Cimnastik müsabakalarında Türkiye Milli Takımı sporcusu Ecem Çankaya, İp kategorisinde gümüş, Çember kategorisinde ise bronz madalya kazandı.

15.07.2016 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da düzenlenen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları Gymnasiade 2016'da, Ritmik Cimnastik müsabakalarında Türkiye Milli Takımı sporcusu Ecem Çankaya, İp kategorisinde gümüş, Çember kategorisinde ise bronz madalya kazandı.

Trabzon'un ev sahipliği yaptığı Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nın üçüncü gününde Aerobik ve Ritmik Cimnastik müsabakalarında sporcular kıyasıya mücadele etti. Müsabaka öncesi Fransa'daki terör olayında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Hayri Gür Spor Salonu'nda yapılan yarışmalarda, Ritmik Cimnastik İp kategorisinde Yunanistan'dan Eleni Kelaiditi altın, Türkiye'den Ecem Çankaya gümüş, Rusya'dan Anastasıa Salos ise bronz madalya kazandı. Ritmik Jimnastik Çember kategorisinde ise Rusya'dan Anastasıa Salos birinci, Yunanistan'dan Eleni Kelaiditi ikinci, Türkiye'den Ecem Çankaya ise üçüncü oldu.

AYŞE BEGÜM ONBAŞI FİNALE KALDI

Güney Kore'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı da yarışmada sahne aldı.

Yarışmada rakiplerini geride bırakarak finale yükselen 15 yaşındaki başarılı milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, muhteşem performansıyla beğeni topladı.

Müsabaka sonrası başarı elde eden diğer sporculara da madalyaları Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Başkanı (ISF) Laurent Petrynka, ISF Genel Sekreteri Jan Coolen ve Jimnastik Federasyonu Asbaşkanı Emre Bağcı tarafından verildi.

TÜRKİYE 65 MADALYA İLE AÇIK ARA ÖNDE

Bu arada, ISF Başkanı Laurent Petrynka ve Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, müsabakaların ilk üç gününü değerlendiridi ve Fransa'da yaşanan terör saldırısını kınadı. Devam eden müsabakaların ilk üç gününde Türkiye'nin toplam 65 madalya aldığını duyuran Karakullukçu, "Şu anda Türkiye 65 madalya ile bütün organizasyonun sıra başını çekiyor. Ülkemizi 2. sırada 43 madalya ile Brezilya, 36 madalya ile Fransa takip ediyor. Ülkemiz, 29 altın, 26 gümüş 10 bronz kazandı" dedi.

ISF Başkanı Laurent Petrynka ise organizasyondaki başarıdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi, sporun barış, sevgi ve kardeşliği pekiştirdiğini vurguladı.

- Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gymnasiade 2016 Ritmik Cimnastik'te Türkiye'ye 2 Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement