Haberler.com Medya Dijital Varlık Reytinglerinde Birinci Oldu - Son Dakika
Güncel

Haberler.com Medya Dijital Varlık Reytinglerinde Birinci Oldu

Haberler.com Medya Dijital Varlık Reytinglerinde Birinci Oldu

108 televizyon, radyo, gazete ve haber sitesinin değerlendirildiği Medya Dijital Varlık Reytingi açıklandı. Haberler.com, haber sitesi kategorisinde birinci sırada yer aldı.

09.06.2016 11:44  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diplomacy.Live, Türkiye'de ulusal yayın yapan 30 televizyon, 30 radyo, 38 gazete ve 10 haber sitesini kapsayan Medya Dijital Varlık Reytingi'ni açıkladı. Haberler.com haber sitesi kategorisinde birinci oldu.

HABER SİTELERİ İÇİN 17 ALANDA 118 KATEGORİDE DEĞERLENDİRME YAPILDI

Medya Dijital Varlık Reytingi'nin televizyon bölümü için 23 alanda 146 kategoride, radyolar için 25 alanda 138 kategoride, gazeteler için 30 alanda 143 kategoride, haber siteleri için 17 alanda 118 kategoride değerlendirmeler yapıldı.

Bu parametreler kapsamında dünyada ilk kez her yönüyle puanlanan dijital varlıklar 3 ana mecra olan internet sitesi, sosyal medya hesap ve sayfaları, mobil uygulamaları kapsıyor.

GAZETELER

Gazetelerde Milliyet 59,46 puan ve B++ reytingi ile dijital varlıklarını en iyi kullanan gazete oldu. Yeni Şafak 54,11 puan ve B- reytingi ile ikinci, Gazete Habertürk ise 51,69 puan ve CCC++ reytingi ile üçüncü sırada yer aldı.

TELEVİZYONLAR

Televizyon kategorisinde Ntvspor 64,59 puan ile BB+ reyting alarak ilk sırada yer aldı. 62,21 puan alan Cnntürk BB- reytingiyle ikinci, 60,56 puan alan ATV ise BB– reytingi ile üçüncü sırada yer aldı.

RADYOLAR

Radyo kategorisinde Radyo 7 55,09 puan ile B- reyting alarak ilk sırada. 51 puan alan Radyo Fenomen CCC++ reytingiyle ikinci, 50,12 puan alan Radyo Viva ise yine CCC++ reytingi ile üçüncü oldu.

DİJİTAL VARLIKLARINI EN İYİ KULLANAN HABER SİTESİ HABERLER.COM

Haber siteleri kategorisinde Haberler.com, 58,7 puan ve B++ reytingi ile dijital varlıklarını en iyi kullanan haber sitesi oldu. Haber7.com, 55,62 puan ve B- reytingi ile ikinci sırada yer aldı. Diken.com.tr ise, 53,43 puan ve B– reytingi ile üçüncü oldu.

ARAŞTIRMADA HANGİ KRİTERLER DİKKATE ALINDI?

Dijital Varlıklar, internet sitesi, sosyal ağ varlıkları ve mobil uygulamalardan oluşuyor. Dijital varlık envanteri oluşturulurken resmi kaynak olduğu için internet sitelerindeki varlık portföyleri temel alınmış. Toplanan dijital varlık envanteri, dijital varlık sahipliği, kişiselleştirme, güncellik, etkileşim, etki ve inovasyon kategorilerinde, her bir araştırmada farklı olmak üzere, yaklaşık 150 kriter ışığında değerlendirilmiş. Kriterlerin değerlendirilmesinin ardından oluşan puanın küresel reyting harf skalasında karşılığı da kullanılmış.

Son Dakika Güncel Haberler.com Medya Dijital Varlık Reytinglerinde Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement