Habib-i Neccar Anma Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Habib-i Neccar Anma Etkinlikleri

Hatay Valisi Ercan Topaca, Habib-i Neccar Hazretleri'nin o dönemde savunduğu anlayışa bugünde ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

13.06.2015 15:05  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Toapa, her yıl düzenlenen Habib-i Neccar Anma Etkinlikleri kapsamında, Habib-i Neccar Cami avlusunda düzenlenen pilav ikramına katıldı. Topaca, önemli şahsiyetlerin toplum tarafından tanınması, bilinmesi ve savunduğu değerlerin ildeki herkese ulaştırılması büyük önem arz ettiğini belirtti.

Hatay için gerek ulusal gerekse uluslararası çapta önemli isimler dediğinizde en başta akla gelen ismin Habib-i Neccar Hazretleri olduğunu ifade eden Topaca, şunları kaydetti:

"Yaşantısıyla gerek o dönem içerisinde gerekse daha sonraki dönemlerde Kuran-ı Kerim'de anlatıldığı şekliyle insanlara hep rehberlik yapmış mübarek bir zattır. Fikirlerinin tanıtılması ve yaşatılması anlamında düzenlenen bu etkinliklerin bundan sonra da aynı şekilde devam etmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Bundan sonraki düzenlenecek Habib-i Neccar Anma Etkinlikleri'nde ulusal ve uluslararası çapta katılım sağlamayı düşünüyoruz. Habib-i Neccar Hazretleri'nin o dönemde savunduğu anlayış bugünde ihtiyaç duyduğumuz bir anlayıştır."

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da hem manevi şahsiyetinde hem makamında Habib-i Neccar'ı anmak, onun felsefesini insanlarla paylaşmak ve bunu bu coğrafyaya yaymak adına bu etkinliği 3. kez düzenlediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Habib-i Neccar Anma Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement