Habur'da Yol Kapatma ve Kontak Kapatma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Habur'da Yol Kapatma ve Kontak Kapatma Eylemi

Habur\'da Yol Kapatma ve Kontak Kapatma Eylemi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, Akaryakıt Taşımacılığı İzin Belgesi verilmediği gerekçesiyle geçen günlerde eylem başlatan ve yetkililerin devreye girmesi ile eylemlerine ara veren tanker şoförleri, izin belgelerinin verilmemesi üzerine bugün tekrar eylem başlattı.

25.08.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, Akaryakıt Taşımacılığı İzin Belgesi verilmediği gerekçesiyle geçen günlerde eylem başlatan ve yetkililerin devreye girmesi ile eylemlerine ara veren tanker şoförleri, izin belgelerinin verilmemesi üzerine bugün tekrar eylem başlattı. Akaryakıt tankeri şoförleri, TIR Parkı önünde, Habur'a giden yolu ulaşıma kapattı.

Kuzey Irak'tan Türkiye'ye akaryakıt taşıyan ve çoğunluğu Şırnaklılar'dan oluşan akaryakıt tankeri şoförleri, kendilerine Akaryakıt Taşımacılığı İzin Belgesi verilmediği gerekçesiyle geçen 30 Temmuz'da eylem başlatmışlardı. Araçlarının Irak'a geçişine izin verilmeyen tanker şoförleri için Şoförler Odası, TSO ve bazı yetkililerin girişimde bulunması üzerine eylem durdurulmuştu. Ankara'da yapılan görüşmelerde olumsuz sonuç alınması üzerine tanker şoförleri bugün eylemlerine kaldıkları yerden devam etti. Silopi TIR parkı önünde Habur Sınır Kapısı'na giden yolu trafiğe kapatarak eylem yapan tanker şoförleri, araçların geçişlerini durdurdu.

Şoförlerin eylemi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, yolun açılması için şoförlerle bir süre görüştü. Şoförler eylemlerinde ısrarlı olduklarını ve sorunları çözülünceye kadar eyleme devam edeceklerini belirterek, pasaport ve ehliyetlerini yere attı.

Akaryakıt tankeri geçiş izin belgesi alabilmek için eylem başlattıklarını ifade eden şoförlerden Hüseyin Karatay, "Bayramın 3'üncü gününde yine bir eylem yaptık. Herkes bize söz verdi. Bizim izinlerimiz kaldırılmadı. Biz de eylemimize devam ediyoruz, eylemimizin arkasındayız. Gerekirse millet olarak araçları yakarız ama araçların geçişlerine izin vermeyiz" dedi.

Tanker şoförlerinden Mehmet Zorlu da Şırnak'taki tüm şoförleri temsilen bu eyleme başladıklarını söyledi. Zorlu, "Silopi, Şırnak halkı olarak bu arkadaşları temsilen buradayız. Giriş çıkışları kapattık. Ankara'ya giden arkadaşlarımız oldu. İzinleri alamadık. Bazı şoför arkadaşlarımız var, izinleri olmadığı için evde oturuyorlar. Şanlıurfa'dan şoför getiriyorlar. 3 bin lira para veriyorlar. Kendi şoförü evdedir. Arabalarını bu şoförlere veriyorlar. Onlar da Mersin'e, İskenderun'a, Irak'a gidip geliyorlar. Araç kullanmasını bilmeyen şoförlere araçlar teslim ediliyor. Bu nedenlerle eylem başlattık. Tankerlerin giriş çıkışlarını kapattık. Bizim izinlerimiz gelene kadar bu eylemimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Habur'da Yol Kapatma ve Kontak Kapatma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement