Hac Kesin Kayıtları Başladı - Son Dakika
Yerel

Hac Kesin Kayıtları Başladı

Hac Kesin Kayıtları Başladı

2016 yılında hacca gidecek adaylar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yapılan kura çekimiyle belirlendi.

11.03.2016 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 yılında hacca gidecek adaylar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Bitlis'in Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, çekilen kura sonucuna göre Ahlat'tan 25, Bitlis genelinden ise 197 kişinin kutsal topraklara gideceğini belirtti. Müftü İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Suudi Arabistan'dan 40 bin ek kontenjan talebinde bulunduğunu, bunun kabul görmesi durumunda hacca gidecek kişi sayının artacağını söyledi. Müftü İmamoğlu, "Bitlis il genelinde kayıtlı 6 bin 540 hacı adayımız bulunuyor. 2 bin 105 hacı adayımız bu sene ön kayıt yaptırmış, 4 bin 435 hacı adayımızın da kayıt yenilenmesi yapılmıştır. Ahlat'tan ise bu yıl 471 kişi ön kayıt yaptırdı. Daha önceki yıllarda kayıt yaptıran ve kaydı yenilenen toplam kayıtlı hacı adayı sayımız 715'dir" dedi.

Bitlis il genelinde hac için ön kayıt yaptıranların yüzde 46,6'sını bayanların, yüzde 53,4'ünün ise erkeklerden oluştuğunu kaydeden Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu; "Bu sene Bitlis il genelinde 197 kişilik bir kontenjan verilmiş. Ahlat'ta ise şu anki duruma göre 25 vatandaşımızın hac kurası çıkmış durumda. Diyanet İşler Başkanlığımız Suudi Arabistan'dan 40 bin ek kontenjan talebinde bulundu. Bunun kabul görmesi durumunda ilçemizden hacca gidecek kişi sayısı artacaktır. Kurada ismi çıkan hacı adaylarımızın 7- 18 Mart tarihleri arasında kesin kayıt yaptırmaları gerekiyor" diye konuştu.

İlk hac kafilesinin 4 Ağustos'ta ve son hac kafilesinin 5 Eylül'de gideceği kutsal topraklardan dönüşlerin ise 16 Eylül ve 1 6 Ekim tarihlerinde olacağını kaydeden Müftü İmamoğlu, hacı adaylarına belirlenen tarihlerde ilçe müftülüğü tarafından seminerler verileceğini sözlerine ekledi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hac Kesin Kayıtları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement