Hacettepe Üniversitesi Tanıtım Günleri - Son Dakika
Güncel

Hacettepe Üniversitesi Tanıtım Günleri

Hacettepe Üniversitesi Tanıtım Günleri

Üniversite adaylarının Hacettepe Üniversitesinin olanaklarını daha yakından görmeleri için tanıtım günleri düzenlendi.

12.07.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) başarılı sonuçlar alan üniversite adaylarının Hacettepe Üniversitesinin olanaklarını daha yakından görmeleri için tanıtım günleri düzenlendi.

17 Temmuza kadar tercih yapmaları gereken adaylar için Kongre Merkezi'ndeki tanıtım günlerine katılanlara yurt, beslenme, eğitim ve burs imkanlarıyla ilgili bilgiler veriliyor.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin üniversite tercihlerinin bundan sonraki yaşamlarını derinden etkileyeceğini belirterek, tercih döneminde üniversiteyi tanıtmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Lisans Yerleştirme Sınavında başarılı sonuç alan öğrencilere ücretsiz barınma ve yemek imkanı verdiklerini, ayrıca maddi imkanlar da sağladıklarını anlatan Tuncer, "İyi öğrencileri üniversitemize almak istiyoruz. Maddi sorunlarını düşünmesinler. Başarsınlar gelsinler gerisini biz hallederiz" dedi.

Bu yıl ilk kez İngilizce inşaat ve çevre mühendisliği ile çağdaş Türk lehçeleri ve edebiyatları bölümüne öğrenci alınacağını, gelecek yıl mimarlık fakültesi, daha sonraki yıllarda da tıp fakültesi ile moleküler biyoloji alanında program açılacağını bildiren Tuncer, "Hacettepe Üniversitesi Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri. Geçen yıl ilk 100'e giren öğrencilerden 30'u tıp fakültemizi tercih etti" ifadesini kullandı.

Tuncer, üniversiteyle ilgili sosyal medya üzerinden de tanıtım yaptıklarını ve bunun büyük ilgi gördüğünü belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hacettepe Üniversitesi Tanıtım Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement