Mardin'de Hacı Adaylarına Aşı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Hacı Adaylarına Aşı Yapıldı

Mardin\'de Hacı Adaylarına Aşı Yapıldı

Mardin'de bu sene hacca gitmeye hazırlanan 300 hacı adayına müftülük toplantı salonunda menenjit ve çocuk felci aşıları yapıldı.

11.08.2014 14:46  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de bu sene hacca gitmeye hazırlanan 300 hacı adayına müftülük toplantı salonunda menenjit ve oral polio (çocuk felci) aşıları yapıldı.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun bu yıl 300 hacı adayının kutsal topraklara gideceklerini belirtti.

Hac öncesi hacı adaylarını düzenledikleri seminerlerle bilgilendirdiklerini ve hazırlıklarının son aşamaya geldiğini ifade eden Coşkun şunları söyledi:

" Tüm hazırlıklarımız tamam. Hacı adaylarımızın aşıları yapıldı. Bu aşılar hacı adaylarımız için çok önemli. Çünkü aşı kartları olmadan kesinlikle Arabistan'a alınmıyorlar.Tüm konularda her şeyin kuralına uygun olarak yapılması noktasında büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Toplu bulunan ortamlarda mutlaka hastalıklar oluşabiliyor. Bu aşılar hacılarımızı değişik hastalıklara karşı koruyacak olan karma aşılardır. Zaten aşı vurulmayan hacı adayları hangi ülkeden olursa olsun sınırdan içeri alınmıyor. Hacı adaylarımızın bu sorunlarla karşılaşmaması için mutlaka aşı vurulmalarında fayda vardır."

Sağlık Müdürlüğü personeli Dr. Betül Türen ise aşı çalışmaları sırasında da hacı adaylarına sağlıkla ilgili bazı bilgiler verdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Hacı Adaylarına Aşı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement