Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Değişikliği Mutlu Etti - Son Dakika
Güncel

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Değişikliği Mutlu Etti

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Değişikliği Mutlu Etti

Oktay ENSARİ KAYSERİ(DHA)- BAŞBAKAN Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinde, Nevşehir Üniversitesinin adının Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirileceğinin belirtilmesi olumlu yankı buldu.

30.09.2013 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oktay ENSARİ KAYSERİ(DHA)- BAŞBAKAN Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinde, Nevşehir Üniversitesinin adının Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirileceğinin belirtilmesi olumlu yankı buldu. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Bir yıl önce kurduğumuz vakfın adı Hacı Bektaş Kültür- Turizm ve Hacı Bektaş Üniversitesi Vakfıydı. 26 Ağustos'ta Vakıflara bu ismi tescil ettirdik. Resmi Gazetede yayınlandı. Bu isim değişikliğinden sonra ilçemizde kuracağımız üniversitesinin adını Hünkar Üniversitesi yapabiliriz?? dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı karardan mutluluk duyduklarını, Başbakanın 3'üncü Köprünün adından sonra Alevi'lerin gönlünü aldığına dikkati çeken Hacıbektaş İlçesinin CHP'li başkanı, emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu, Geçen yıl 2 milletvekili, 3 profesöründe aralarında bulunduğu, benim de başkan olduğum 36 kişiden oluşan Hacıbektaş Kültür- Turizm ve Hacıbektaş Üniversitesi adıyla bir vakıf kurduk. Amacımız, hünkarın külliyesinin bulunduğu ilçemizde onun adını taşıyan bir Üniversite kurmaktı. 26 Ağustos'da da vakfımızın kuruluş kararı Resmi Gazetede yayınlandı. Ancak, başbakanın bu kararından sonra vakıf üniversitemizin adını Hünkar Üniversitesi koyabiliriz. Bu karardan mutlu oluruz. Keşke, yurt içinde ve dışında Hacı Bektaş adıyla onlarca üniversite olsa. Karara bizler sevindik ancak, gönlü kırılanlar da olabilir. Bu vesileyle, halen Vakıflar Genel Müdürlüğüne verilen, Kültür ve Turizm bakanlığının işlettiği Hacı Bektaş Veli Külliyesinin de belediyemize verilmesini istiyoruz?? diye konuştu.

NTSO DA KARARI DESTEKLEDİ

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Arif Parmaksız'da Nevşehir Üniversitesinin adının Hacı Bektaş Veli Üniversitesine dönüştürülmesini desteklediğini belirtti. Ünlü düşünürün sadece bölgenin ve ülkenin değil, fikirleriyle, aydınlatmacı kimliğiyle dünyaya mal olduğunu belirten Parmaksız, Gayet normal oldu. Olması gereken de buydu. Hacı Bektaş Üniversitesi adının ilimizdeki eğitim yuvasında yaşaması anlamlıdır?? dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Değişikliği Mutlu Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement