Hacılar Dağ Köyü Çalıştayı Sergili ve Konserli Başladı - Son Dakika
Güncel

Hacılar Dağ Köyü Çalıştayı Sergili ve Konserli Başladı

Erciyes Kayak Merkezi'nin Hacılar Kapı bölümünde gerçekleştirilecek dağ köyü projesi çalıştayı etkinliklerle başladı.

15.04.2014 12:12  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Kayak Merkezi'nin Hacılar Kapı bölümünde gerçekleştirilecek dağ köyü projesi çalıştayı etkinliklerle başladı. Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, çalıştay kapsamında Avusturyalı fotoğraf sanatçısı Günter Richard Wett'in fotoğraf sergisi ile klasik müzik konserine katıldı.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve davetliler ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte ilk olarak Avusturyalı fotoğraf sanatçısı Günter Richard Wett'in fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Cuma gününe kadar sürecek olan ve 45 fotoğrafın yer aldığı sergiyi Rektör Keleştemur'la gezen Büyükelçi Wölfer, daha sonra Avusturyalı ünlü piyano sanatçısı Joseph Marx'ın ölümünün 50'nci yıldönümü dolayısıyla verilen klasik müzik konserine katıldı. Sigrid Hagn'ın piyano ve Taner Türker'in çello ile verdiği klasik müzik konseri beğeni topladı.

Erciyes Kayak Merkezi'nin Hacılar Kapı bölümünde gerçekleştirilmesi düşünülen dağ köyü projesi için Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Bölümü ile Avusturya Büyükelçiliği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 45 öğrenci ve 12 uzman ile beş gün sürecek olan çalıştay başladı. ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Gonca Büyükmıhçı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Avusturya'nın kış turizmi konusunda çok gelişmiş bir ülke olduğunu belirtti. Dekan Büyükmıhçı, "Hacılar'ı geleneksel dokusunu bozmadan bilimsel kriterlere uygun dağ köyü haline getirmek istiyoruz" dedi.

Cuma gününe kadar sürecek olan çalıştaydaki amaçlarının bir beyin fırtınası gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Doç.Dr. Büyükmıhçı, "Avusturyalı profesyonel mimarlar ve akademisyenler ile Türk ekibimizde profesyonel bürosu olan hocalarımız ile Erciyes'in yeni kapısı Hacılar'da beyin fırtınası gerçekleştiriyoruz. Kış turizmine uygun bir dağ köyü için fikirlerimizi paylaşıyoruz" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hacılar Dağ Köyü Çalıştayı Sergili ve Konserli Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement