Hacılara Kopenhag'da Coşkulu Karşılama - Son Dakika
Güncel

Hacılara Kopenhag'da Coşkulu Karşılama

Hac ibadetlerini yerine getirdikten sonra Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gelen 115 kişilik kafile, Kastrup Havaalanı'nda yakınları tarafından sevinçle karşılandı.

05.10.2015 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hac ibadetlerini yerine getirdikten sonra Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gelen 115 kişilik kafile, Kastrup Havaalanı'nda  yakınları tarafından sevinçle karşılandı.

Kopenhag Kastrup Havaalanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen kalabalık bir grup, hacdan gelen yakınlarını karşıladı. Kafilenin çıkışta görünmesiyle büyük bir coşku yaşayan hacı yakınları sevinç gözyaşlarını tutamadı.

Ailesi tarafından karşılanan Mehmet Kılıçtaş, "Allah'ın izniyle gittik Allah'ın izniyle geldik. Hacımızı yaptık, Allah kabul etsin inşallah. En güzel mutluluk bizim" ifadelerini kullandı.

Genç hacı çift Meftun ve Müfit Altın ise kutsal toprakların manevi atmosferini ve orada bu sene yaşanan acılara değindi. "Vinç kazasını canlı canlı yaşadık. Sorumsuzluk demek istemem, ama izdiham ve telaş yüzünden kayıp sayısı daha fazla oldu" diyen Meftun Altın, her şeye rağmen haccın ruhaniyet açısından müthiş bir duygu olduğunu, ancak bu ibadetin fiziksel zorlukları olduğu kadar yaşanan trajediler nedeniyle insanlarda ister istemez korku oluştuğunun da altını çizdi.

Müfit Altın ise, "Bize gitmeden önce anlatılıyordu. Danimarka nüfusu kadar bir kalabalığı bir şehre, hatta bir alana sığdırmaya çalışıyorlar, mesela Arafat gibi. Dünyanın her tarafından Müslümanlar geliyor ve bunların idaresi gerek Suud hükümeti olsun, gerek insanlar açısından olsun çok kolay olmuyor" dedi. Organizasyon konusundaki sıkıntılara dikkati çeken Altın, "İnsanlara belli eğitim vermediğiniz ve kuralları oturtmadığınız zaman sorun çıkması kaçınılmaz oluyor" diye konuştu.

Altın, Mina'daki facia ile ilgili olarak da, "Geliş-gidiş yolu doğru organize edilmediği için izdiham oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Kopenhag Kocatepe Camii İmamı ve Danimarka hac kafilesi başkanı Ömer Sarıgül ise, "Dolu dolu ve heyecanlı geçti, ancak bu sene maalesef unutulmayacak sıkıntılar da yaşadık. Vinç kazası ve Mina'daki facia. Diyanet vakfımızın güzel organizasyonu sayesinde Mina'daki olayı bire bir yaşamadık. Biz otelimize saat 3.30'da vardık ve olay 10: 30'da oldu. Elhamdülillah 115 kişilik kafilemiz salimen geri döndü"' dedi.

Din görevlisi Abdurrazak Sarıkaya da şunları kaydetti: "Hacda bu sene iki büyük kaza oldu. Yüzlerce hacımız hayatlarını kaybetti. Danimarka kafilemizden çok şükür kazaya uğrayan olmadı. Bunun buruk sevincini yaşıyoruz. Müşavirimiz Adnan Bülent Baloğlu ve kafile başkanımız Ömer Sarıgül ile olaylar yaşandığında anında irtibata geçti ve koordineli olarak bilgilendirdiler birbirlerini. Biz de buradaki hacı yakınlarını gelişmelerden haberdar ettik."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hacılara Kopenhag'da Coşkulu Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı
    18:28 Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye yönlendirilerek 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmaya teslim edildi.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı
    18:24 Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kedi yavrusunu sıkıştığı yerden çıkararak doğal ortamına bıraktı.

  • Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı
    18:24 Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

    Fethiye'de düzenlenen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL'den satışa sunuldu.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu
    18:24 Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu

    Myanmar'da askeri darbe karşıtı silahlı isyancılar, ordu birliklerine pusu kurdu. Sosyal medyada servis edilen görüntülerde Myanmar ordusuna ait çok sayıda kamyonun yaylım ateşi arasında kaldığı görüldü. Pusu anları saniye saniye kameraya yansıdı.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.


Advertisement