Hadımköy'den 24 Kişi Tahliye Oldu - Son Dakika
Güncel

Hadımköy'den 24 Kişi Tahliye Oldu

Hadımköy\'den 24 Kişi Tahliye Oldu

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz Davası'nda tüm tutuklu sanıklara tahliye kararı vermesinin ardından Hadımköy Askeri Cezaevi'ndeki 24 kişi tahliye oldu.

19.06.2014 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz Davası'nda tüm tutuklu sanıklara tahliye kararı vermesinin ardından Hadımköy Askeri Cezaevi'ndeki 24 kişi tahliye oldu. Tahliye kararının ardından cezaevine akın eden tutuklu aileleri ve yakınları büyük sevinç yaşadı. Bir tutuklu yakını cezaevi önünde bekleyenlere baklava ikram etti. Tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevinden ilk çıkan Koramiral Deniz Cora oldu. Cora, cezaevinin bulunduğu kışladan yakınlarının kullandığı özel araç ile ayrıldı. Cora, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan atan gruba aracın içinden el salladı.

"KUMPASI KURANLAR YARGILANACAK DİYE DÖRT GÖZLE BEKLEYECEĞİZ"

18 yıl hapis cezası alan Tümgeneral Gürbüz Kaya cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Kaya, "Bugün Türk demokrasisi için önemli bir gün. Bizler 4 yıl önce sahte belgelerle bir çete tarafından oyuna getirildiğimizi herkese söyledik. Herkesin aynı düşünceyi paylaşmış olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduk. Özellikle Anayasa Mahkemesi'nin göstermiş olduğu hassasiyete teşekkür ediyoruz. Bundan böyle artık kumpası kuranlar yargılanacak diye dört gözle bekleyeceğiz. Biz bu milletin evlatlarıyız. Bu milletin ne bir ferdine ne toprağına ne bir taşına hiçbir zaman zarar gelsin istemeyiz. Bizim zor günlerimizde üzüntülerimizi, kederlerimizi paylaşan başta aile bireylerimiz, değerli avukatlarımız, yakınlarımız ve bizi gönülden destekleyen bir kısım basın mensubuna şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca daima arkamızda büyük bir güç olduğunu hissettiğimiz yüce Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz. Biz bugüne kadar onların hizmetindeydik, bundan sonra da vatan, millet için yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

"İÇERİ GİRDİĞİMDE OĞLUM 40 GÜNLÜKTÜ, ŞİMDİ İKİ YAŞINA GELDİ"

Deniz Kurmay Albay, Şenol Büyükçakır ise cezaevinden eşi Filiz Büyükçakır ve kucağındaki 2 yaşındaki oğlu Çınar Büyükçakır ile birlikte alkışlar ve 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' sloganları arasında çıktı. Çocuklarına eşine kavuştuğu için mutluluğun dile getiren Büyükçakır, "Ancak bir taraftan da hüzünlüyüz. Bu dava henüz bitmedi, tamamlanacak. Bize bu kumpası kuranlardan bunların hesabını sormadan bu dava bitmeyecek. Ben buraya girdiğimde oğlum Çınar henüz 40 günlüktü. Şimdi İki yaşına geldi. Bu çocuğun vebali bize bu kumpası kuranların üzerinde ve bu vebalde mahşerde alınmayacak burada alınacak"

"BU KUMPASI KURAN HAİNLERİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİNİ BEKLİYORUZ"

Cezaevinden yakınlarının kullandığı bir araç ile çıkan emekli Hava Kurmay Albay Hüseyin Dilaver ise araç içinden "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atarak çıktı. Ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Dilaver, "Ancak bu sevinç buruk bir sevinç. Mücadelemiz yeni başlıyor. Öncelikle adaletin yerini bulup beraatimizin gelmesini bekliyoruz. Daha sonra da bu kumpası kuran hainlerin adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Ancak o zaman başımızı yastığa rahat koymuş olacağız" diye konuştu.

"ASLAN GİBİYİM"

16 yıl hapis cezası alan Deniz Kurmay Kıdemli Albay Kadri Sonay Akpolat, eşi Nurcan Akpolat'ın kullandığı araç ile cezaevinden çıkış yaptı. Araç içinden gazetecilere açıklama yapan Akpolat, "Vatan hainleri bizden korksun. Kendini saklayanlar, yalancı maymun olanlar bizden korkun. Bakın aslan gibiyim" dedi. Hadımköy Askeri Cezaevi'nden ayrılanlar konvoy eşliğinde Silivri Cezaevi'nden tahliye olanlarla birlikte buluşmak üzere Silivri'ye hareket ettiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hadımköy'den 24 Kişi Tahliye Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement