Hadisleri En Güzel Okuyan Kazandı - Son Dakika
Güncel

Hadisleri En Güzel Okuyan Kazandı

Hadisleri En Güzel Okuyan Kazandı

" 40 Hadis Ezbere Okuma Yarışması"nda öğrenciler, hadisleri en güzel okumak için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

15.04.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İlçedeki Ortaokul ve Liseler arasında düzenlenen"40 Hadis Ezbere Okuma Yarışması"nda öğrenciler, hadisleri en güzel okumak için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

Esenler Kaymakamlığı, Esenler Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İlçedeki Ortaokul ve Liseler arasında"40 Hadis Ezbere Okuma Yarışması" düzenledi.
Esenler Kültür Merkezi'nde gerçekleşen yarışmaya; İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyzullah Sert, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıyaman, ilçedeki ortaokul ve liselerde görev yapan okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Jüri üyelerinin gözetiminde gerçekleşen yarışmada, öğrenciler en güzel hadis-i şerifi okumak için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Sahneye tek tek çıkan öğrenciler 16 gruba ayrılan hadisler arasından kura çekerek, çektikleri kuraya göre kendilerine yöneltilen hadisleri ezbere okudular. Heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışmada, öğrenciler, şampiyon olabilmek için uzun süre ter döktü.

Rengârenk görüntülere sahne olan yarışmaya, izleyici olarak katılan diğer öğrenciler de yarışmacı arkadaşlarına destek olmak için salonda coşku dolu dakikalar yaşadılar.

EN GÜZEL OKUYANLAR KAZANDI

Yarışmacıların hadislerini okumalarının ardından program, öğrencilerin okudukları ilahilerle devam etti. Kısa bir aranın sonrasında jüri üyeleri, yaptıkları değerlendirme sonucu dereceye girenleri belirledi. Nefeslerin tutulduğu finalde, hadis okuyan tüm yarışmacılar sahneye davet edildikten sonra, öğrencileri okudukları hadisler çerçevesinde; ses uyumu, tonlama, vurgu, üslup, jest ve mimiklere göre değerlendiren jüri üyeleri, ilk 3 dereceye girenlerin isimlerini açıkladı. Yapılan değerlendirme sonucunda, ortaokul öğrenciler arasında aynı puanı alan Ceren Ayvaz ve Ahmet Gökhan ilçe birincileri olurken; Hamdiye Ayan ikinci, Ebru Aydın ve Sümeyye Mutlu da üçüncülüğü paylaştı.

Liseler arasında yapılan değerlendirme sonucunda ise; Arifenur Gür birinci olurken; Dilara Çeribaş ikinci, Hakan Coşkun da üçüncü olmaya hak kazandı. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri, 20 Nisan 2014 Pazar günü, saat 14.00'da Dörtyol Meydanı'nda düzenlenecek Kutlu Doğum Özel Programı'nda kendilerine verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hadisleri En Güzel Okuyan Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement