Hafız Yusuf Efendi Filmi - Son Dakika
Sinema

Hafız Yusuf Efendi Filmi

Hafız Yusuf Efendi Filmi

Hafız Yusuf Efendi filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Hafız Yusuf Efendi filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

07.12.2013 06:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1870’li yıllarda, Osmanlı İmparatorluğu dönemi İstanbul’unda geçen bir aşk öyküsü... Bir din adamı, aynı zamanda da yetenekli bir müzisyen olan Hafız Yusuf Efendi’nin yaşamı anlatılıyor. Her şey bir faytoncunun bir hizmetçiye aşık olup, onu hamile bıraktığı, dahiliye nazırı bir paşanın konağında başlar. Aşıklar evlenmek istemektedir ama paşa bunun evine yapılan bir hakaret olduğu gerekçesiyle karşı çıkar. Faytoncu bu nedenle hapse atılır, bahtsız sevgilisi de oğlunu dünyaya getirirken ölür. Faytoncu sevdiği kadının ölümünü haber aldığında, hapisten çıkar çıkmaz Paşa’dan intikam almaya yemin eder. Aradan yıllar geçer...

Faytoncu’nun oğlu Yusuf, iyi bir müzik zevkine ve derin bir dini inanca sahip yakışıklı bir delikanlı olur. Bir gece Paşa, Yusuf’un da içinde olduğu bir konsere katılır. O da zaman içinde eşini kaybetmiş ve kızıyla baş başa kalmıştır. Yusuf’un yeteneğiyle büyülenen Paşa, ondan konağına gelerek kızına ve yeğenine müzik dersleri vermesini ister. Kısa bir süre sonra iki kız da Yusuf’a aşık olurlar ama genç müzisyenin sevgisini kazanan Paşa’nın kızıdır. Paşa’nın karşı çıkmasına karşın aralarında sıcak ve romantik bir ilişki başlar.

Yönetmen: Türker İnanoğlu

Senaryo: Safa Önal

Oyuncular: Sümer Tilmaç, Şemsi İnkaya, Haluk Kurtoğlu, Sibel Turnagöl, Ahmet Özhan

Filmin Türü: Biyografi, Drama, Romantik,

Orijinal Adı: Hafız Yusuf Efendi

Yapımcı Firma: Erler Film

Yapım Yılı: 1987

Yapım Ülkesi: Türkiye

Orijinal Dili: Türkçe

Filmin Süresi: 96 dk.

Dağıtıcı Firma: 0

Kaynak: InterSinema.com

Son Dakika Sinema Hafız Yusuf Efendi Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement