Hafızlar Hikayeleriyle Yarışacak - Son Dakika
Yerel

Hafızlar Hikayeleriyle Yarışacak

Evrensel Hafızlar Derneğince düzenlenecek hikaye yarışmasında "yılın hafızı"nın seçileceği bildirildi.

27.02.2015 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evrensel Hafızlar Derneğince düzenlenecek hikaye yarışmasında "yılın hafızı"nın seçileceği bildirildi.

Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkanı Abdulkadir Sağlam, yaptığı açıklamada, Dünya Hafızlar Günü dolayısıyla, hafızlığı teşvik ve özendirmek amacıyla, hikaye yarışması düzenleyeceklerini belirtti.

Dereceye giren hafızların umre ziyareti ve çeşitli hediyelerle ödüllendireceğini ifade eden Sağlam, yarışmaya katılacaklardan hafızlık yaparken yaşadıkları ekonomik zorluklar, bedensel engellere yada bazı ailevi durumlara rağmen hafız olanlar, küçük yaşlarda veya ileri yaşlarda yapılan hafızlık gibi çeşitli hikayeleriyle yarışmaya katılabileceklerini kaydetti.

Sağlam, hafızlığın büyük bir şeref olduğunu ve dernek olarak Kur'an-ı Kerim'in bütün yüreklere ulaşması için gayret gösterdiklerini vurguladı.

Hafızlığın, emeğin aşkla yoğrulmasının hikayesi olduğunu anlatan Sağlam, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kalpleri ürperten, çağlara meydan okuyan, bir benzeri asla olmayan Kur'an'a duyulan ihtiyaç her geçen gün hızla artmaktadır. Keşmekeşin, çirkefliğin, kaos ve kargaşanın işgal ettiği dünyamızın tek kurtuluşu Kur'an'dır. Hafızlığın ülkemizde ve İslam dünyasında hak ettiği mertebeye ulaşması için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz. Bütün hafız kardeşlerimizi çalışmalarımıza destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Sağlam, yarışmaya son müracaat tarihinin 10 Nisan olduğunu ve aralarında ilahiyat fakültelerinden öğretim görevlileri, Diyanet İşler Başkanlığı yetkilileri, yazar ve şairlerin yer aldığı jirinin kararı sonrası, 20-27 Nisan Dünya Hafızlık Haftasında ödül töreni düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hafızlar Hikayeleriyle Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement