Hafta Sonu Tatili Ruhsat ve Harçları Hakkında Düzenleme - Son Dakika
Yerel

Hafta Sonu Tatili Ruhsat ve Harçları Hakkında Düzenleme

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, hafta sonu tatili ruhsat ve harçları hakkında yeni düzenleme yapıldığını bildirdi.

19.02.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, hafta sonu tatili ruhsat ve harçları hakkında yeni düzenleme yapıldığını bildirdi.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından, hafta tatili ruhsatlarıyla ilgili esnafın mağduriyetini gidermek adına, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken önderliğinde Ankara 1. İdare Mahkemesine açılan davanın temyizde incelenerek Danıştay 8. Dairesi'nin ilanıyla kesinleştiğini belirtti.

394 Sayılı Hafta Tatili Ruhsat Kanunu'nun dördüncü ve beşinci maddelerinde belirtilen iş yerlerinin tarifeden çıkartıldığını anlatan Coşkun, şunları kaydetti:

"Hafta Tatili Hakkında Kanunun dördüncü ve beşinci maddelerinde yer alan esnaf ve sanatkarlarımız Pazar günü iş yerlerini açmaları için belediyeden ruhsat alarak harç ödemeleri gerekmemektedir. Yine aynı kanuna göre, kasaplar da Pazar günü saat 13.00'e kadar belediyeden ruhsat alarak harç ödemeden iş yerlerini açık bulundurabileceklerdir. Ankara 1. İdare Mahkemesi ve Danıştay 8. Daireleri'nin kararları doğrultusunda, Zonguldak'taki belediyelerin hafta tatili harç parası almamaları gerektiğinden tüm belediye başkanlarımızın bu konuda gerekli hassasiyet göstermelerini rica ediyorum."

- ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hafta Sonu Tatili Ruhsat ve Harçları Hakkında Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement