Hagiad İşbirliği Platformu" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Hagiad İşbirliği Platformu" Toplantısı

Hagiad İşbirliği Platformu" Toplantısı

Kısa adı HAGİAD olan Hatay Genç İşadamları Derneği, kuruluşunun 23. yılında 2. HAGİAD İşbirliği Platformu toplantısı düzenledi.

04.02.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kısa adı HAGİAD olan Hatay Genç İşadamları Derneği, kuruluşunun 23. yılında 2. HAGİAD İşbirliği Platformu toplantısı düzenledi.

Hatay ekonomisine yön verenlerin bir araya geldiği toplantıya Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, KOSGEB İl Müdürü Kenan Sert, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karaveli, MKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar, ile birlikte Hatay'dan ve çevre illerden işadamları ve firma temsilcileri katıldı. Seminerde düzenlenen etkinlikte, firmalar da kendilerini katılımcılara tanıtma imkanı elde ettiler.

HAGİAD'ın düzenlediği etkinliğe Hatay dışından katılan Acıbadem Adana Hastanesi, açtığı stant ile hem katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı, hem de olası bir acil duruma karşı ilk yardım hizmeti sundu.

HAGİAD Başkanı Zekiye Çankaya Fakıoğlu, bu tür organizasyonları düzenleyebilecekleri bir fuar alanları olmadığını vurguladı.

Etkinlikte Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, KOSGEB İl Müdürü Kenan Sert, Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar ve HATEKS Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Abdo kısa konuşmalarla fikirlerini belirttiler.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de yaptığı konuşmada, "Yeni pazarlar bulmak zorundayız. Suriye pazarı bizim için önemliydi. Çünkü Suriye üzerinden tüm Ortadoğu'ya ulaşıyorduk ancak oluşan ortam ekonomiyi de etkiledi. O nedenle, Afrika pazarı bu açıdan bakıldığında Hataylı girişimciler için son derece uygundur" dedi.

Etkinliğin ikinci gününde, HASİAD ve Antakya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahsin Kabaali, Türkonfed Yönetim Kurulu üyesi iş adamı Faruk Ekinci, Mehmet Kılıçlar ve diğer bazı işadamları da stantları ziyaret ederek firmalardan bilgi aldılar. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hagiad İşbirliği Platformu' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement