Hain Tuzağa Kurban Giden 8 Şehidin Evlerine Ateş Düştü - Son Dakika
Güncel

Hain Tuzağa Kurban Giden 8 Şehidin Evlerine Ateş Düştü

Yola tuzaklanmış bomba, PKK tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. 8 asker şehit oldu. 8 şehidin baba ocaklarına ateş düştü, yürekler dağlandı.

20.08.2015 07:34  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye dün Siirt'ten gelen terör saldırısı haberiyle bir kez daha acıya boğuldu. Devriye görevi yapan askerlerin bulunduğu zırhlı araç pusuya düşürüldü.

Yol kenarına tuzaklanmış bomba, terör örgütü PKK üyelerince uzaktan kumandayla patlatıldı. 8 asker şehit oldu. Şehit haberleri ailelerine ulaşırken babaocaklarına yas düştü, annelerin babaların sözleri yürekleri dağladı.

NELER OLDU?

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki yolun emniyetini sağlamakla görevlendirilen askerler, dün devriye görevine çıktı. Askerlerin bulunduğu zırhlı araç, dün 14.10 sıralarında tuzağa düşürüldü. Teröristler, önceden yol kenarına yerleştirdikleri el yapımı bombayı askerlerin geçişi sırasında patlattılar. Yol kenarına savrulan zırhlı araçta bulunan Uzman Çavuş Hakan Aktürk, Uzman Erbaş Ferdi Gerekli, Uzman Erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M. Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı şehit oldu. Yaralı askerlerin olduğu bildirildi. Saldırının meydana geldiği bölgeye Siirt'ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON YAPILDI

Saldırının ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı. Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmedi. Siirt 3'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 2'sinin rütbeli, 6'sının da er olduğu bildirildi.

ŞEHİT HAKAN AKTÜRK: 3 YIL BABASIZ OKUDUN KIZIM

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün (37) Burdur'daki baba ocağına ateş düştü. Evli ve 2 çocuk babası Aktürk, 16 yıllık uzman çavuştu. TEOG sınavının ardından Adana'daki Eczacı Bahattin- Sevinç Erdinç Fen Lisesi'ni kazanan kızı Aysel Aktürk'ün (14) başarısı için sosyal paylaşım sitesine "Canım kızım, Baba'nın işi icabı ilköğretimi bitirene kadar 3 il 5 okul değiştirdiğin halde, 3 yıl babasız okul okuduğun halde Allah cc. gayretlerinin ve emeğinin karşılığını verdi. Şu an bile ayrıyız. Hayırlı üniversiteler kazanman dileğiyle seni kutluyorum canım kızım" diye yazdı. Şehidin kızının yaz tatili için Adana'da, 7 yaşındaki oğlu Ahmet Aktürk ve eşi Meftune Aktürk'ün Siirt'te oldukları belirtildi.

KIZININ PAYLAŞIMI YÜREK DAĞLADI

Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün kızı Aysel Aktürk'ün sosyal medya paylaşımı duygulandırdı.

Babasının şehadet haberini alan 14 yaşındaki Aysel Aktürk, sosyal medya hesabından babasının şehit edildiği bombalı saldırının fotoğrafını paylaştı. Aktürk, babasının kanının yerde kalmayacağını belirttiği paylaşımına, "Bakın. Bu şerefsizliktir. Bu kahpeliktir. Bir tarafınız yemiyor ki karşımıza çıkın. Babamın Kanı yerde KAL-MA-YA-CAK" mesajını ekledi.

ŞEHİT BAHADIR AYDIN: RAHAT UYU BABA

Hain pusuda şehit olan Bahadır Aydın'ın terhisine 2 ay kalmıştı. Kısa dönem asker olan Bahadır Aydın'ın acı haberi Bursa'da yaşayan ailesine verildi. Bahadır Aydın'ın önceki akşam telefonla konuştuğu babasına, "Baba beni merak etme. Sen rahat uyu" dediği belirtildi.

ŞEHİT BARIŞ AKIN: 1 ÇOCUK YETİM KALDI

Jandarma Uzman Çavuş Barış Akın'ın baba ocağı Ankara Nallıhan Belenalan Mahallesi'ne de kara haber tez ulaştı. 16 yıldır görevde olduğu belirtilen Uzman Çavuş Barış Akın'ın Evli ve 1 çocuk babası olduğu, eşinin Ankara'da bir hastanede hemşire olarak çalıştığı ve kızının henüz 4 yaşında olduğu yakınlarınca ifade edildi.

Olayın hemen ardından Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı ve Beypazarı İlçe Jandarma Komutanı Alişan Zor beraberinde sağlık ekipleri ile birlikte Nallıhan ilçesine 30 kilometre mesafedeki Belenalan Mahallesi'nde, şehidin baba ocağına ulaşarak acı haberi verdi. Anne Mükerrem Akın ve Baba Ali Akın'ın feryatları yürekleri dağladı. Şehidin baba ocağına Mehmetçik tarafından dev bir Türk bayrağı asıldı. Aynı saatlerde Nallıhan ilçe merkezinde ise terör örgütüne protesto yürüyüşü düzenlendi. İlçede cadde ve sokaklar, belediye ekiplerince Türk Bayraklarıyla donatılırken, tüm esnafın da işyerlerine bayrak astığı görüldü.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Barış Akın'ın cenazesi yarın Siirt'te düzenlenecek askeri tören sonrası, uçakla Ankara'ya getirilerek, ikindi namazına müteakip Nallıhan Belenalan Mahallesi mezarlığına defnedilecek.

ŞEHİT RECEP BEYCUR: ANNEM TELEFONUNU AÇAMADI

7 silah arkadaşıyla şehit düşen er Recep Beycur'un cep telefonuna gelen "Annem arıyor" yazılı aramaya kimse yanıt veremedi.

Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütünün pusu kurması sonucu şehit düşen Beycur'un cebindeki telefon, cenazesi Siirt Devlet Hastanesi morguna getirildiği sırada çaldı. Anne Seyran Beycur tarafından arandığı saptanan şehidin elden ele dolaşan telefonuna kimse bakamadı. Annenin şehit oğluna ısrarla ulaşmaya çalışması yürekleri dağladı.

Hastane çalışanı Veysel Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit annesinin telefonla oğluna ulaşmayı denediği sırada gasilhanede duygusal anların yaşandığını belirtti.

"Komutan telefonu çıkarınca 'annem' diye bir isim çıktı. 'Annem' 2-3 kez aradı ama komutan meşgule aldı. Orada duygulu anlar yaşandı" diyen Akkoyun, telefon çaldığında içeride 4 kişi olduklarını ve herkesin o an bir birine bakarak duygusal anlar yaşadığını söyledi.

"Sözün bittiği anı" yaşadıklarını anlatan Akkoyun, şöyle konuştu:

"Oradaki insanların hakikaten diyebilecek hiçbir şeyi yoktu. Çünkü sözün bittiği yerdeyiz. Orada bulunan savcı da olsun, asker de olsun hiçbiri telefona bakamadı. Komutan daha fazla dayanamayarak telefonu tümüyle kapattığını gördük. Çünkü cevap veremediğini gördük. Kimse de cevap veremeyecekti. Çünkü arayan annesiydi."Akkoyun, şunları kaydetti: "Aslında o aramada annenin çocuğuna nasıl sahip çıktığını ve ne duygularla aradığını insan anlıyor. Kim bilir annesi hangi umutlarla aramıştı şehidimizi. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın."

ADANA'DA YAS VAR

Uzman Çavuş 38 yaşındaki Ferdi Gerekli'nin Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Hatay'ın Belen İlçesi'ndeki akrabalarının yanında olan şehidin anne ve babasıyla Ceyhan'daki kardeşlerine acı haberi komutanlar verdi. Şehit Ferdi Gerekli'nin Ceyhan İlçesi'nin İstiklal Mahallesi'ndeki kuaför ağabeyi Kadir ile kız kardeşi Nazan'a şehit haberini Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ile Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ayhan Evli verdi. Ağabeyi Kadir Gerekli acı haberi alınca göz yaşlarına boğuldu.

Şehidin kız kardeşi Nazan Gerekli ise sinir krizi geçirip bayıldı. Nazan Gerekli'ye ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı.Şehidin babası Adnan ile annesi Aysel Gerekli'nin ise Hatay'ın Belen İlçesi'ndeki bir akrabalarının yanında olduğu ve acı haberi orada aldığı belirtildi. Adnan ve Aysel Gerekli'nin 4 çocuğundan biri olan evli ve 1 çocuk babası şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli'nin 2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldığı ve 6 yıldır da Siirt'te görev yaptığı bildirildi.

10 GÜN ÖNCE İZİNDEN DÖNMÜŞTÜ

jandarma er 23 yaşındaki Emre Kaan Arlı'nın Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Derince İlçesi Yenikent Mahallesi Çalışanlar Sitesi Lale Apartmanda oturan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çevre sağlık teknisyeni olarak çalışan Şaban Arlı ve Emine Arlı çifti, üç çocuklarından tek erkek evlatları olan Emre Kaan Arlı'nın şehit olduğu haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Emre Kaan Arlı'nın 8 ay önce Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu'ndaki eğitimini yarıda bırakarak askere gittiği öğrenildi. Ağustos ayının başında Kocaeli'ndeki ailesinin yanına izne gelip hasret gideren ve 10 gün önce birliğine teslim olan Emre Kaan Arlı'nın acı haberi üzerine baba ocağı, taziyeye gelen akraba ve yakınlarıyla dolup taştı.

Bugün Siirt'te düzenlenecek askeri törenin ardından Kocaeli'ne getirilecek olan Emre Kaan Arlı'nın naaşı ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Yeğeninin öldüğünü öğrenince gözyaşlarına boğulan şehit askerin dayısı Yaşar Bulut, "Yeğenim öldü. Yıktılar bizi, yıkıldık. Rahatlasınlar şerefsizler" diye konuştu.

Hain Tuzağa Kurban Giden 8 Şehidin Evlerine Ateş Düştü

Son Dakika Güncel Hain Tuzağa Kurban Giden 8 Şehidin Evlerine Ateş Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (62)

  • Tc: Hain kalles fistanli Ermeni picleri. Devlet elbet bunun hesabını soracaktir. Rahat uyuyun sehidim. Makamının cennet makamı ruhunuz sad olsun 50 18 Yanıtla
  • Mem: Bugün de saraya 8 şehit verdik. Allah analarına sabır versin. 46 9 Yanıtla
  • bitlisliyem: Bu askerlerin şehit olması erdoğanın yüzündendir diyen cahil ve cuhelalar. Vatanı korumak nasıl olur geri zekalılar. Hadi diyelim hdp ve yandaşları ermeni devleti kurmak için bu mübarek ülkeyi bölmek parçalamak için ABD ye kuyruk olmuşlar. Neyse onları allaha havale ediyoruz. Şimdi MHP ve cehalet partisi chpye oy veren ahmaklar siz niye bu mübarek ülkeyi bölmek parçalamak için uğraşıyor sunuz. Sizde hiç mi akıl yok. Tmm her insan sevdiği ve benimsediği partiye destek olur ama birlik içinde olalım inşaallah. Bu topraklarda efendimize salatu selam okunduğu müddetçe ehli küfür özellikle ermeniler hakim olamayacaklar. Boşuna heveslenmesinler 25 16 Yanıtla
  • mustafa: o yetim kalan cocuklarin gunahi ahirette fitil fitil burunlarindan gelecek hem yapan hem sebeb olanin 34 2 Yanıtla
  • mustafa: inanin bunu yapan kurt degil kurt kimligi altinda kardes kavgasi cikarmak bunlar ermeni amerikan usaklaridir 14 7 Yanıtla
  • yok yok: emanet oy kullananlar vicdanınız rahatmı..ağac için ortalığı yıkanlar nerdesiniz...sesiniz yerin dibinemi girdi.. 16 4 Yanıtla
  • Çok kötü: Yazık iki tarafta birim çocuklarımız.doğru zamanda varlı koşullarda aynı kültür içinde belki çok yakın dost olacak insanlar.kim ne yapıyor ise yaptın bu bitsin.bu güzelim ülke çicek gibi gençlerini bir çok değeri ile birlikte yitiriyor. 13 6 Yanıtla
  • satay soytarisi: Sarayin yerin dibine batsin 13 3 Yanıtla
  • cvpci: Akp tek basina gelemedi diye tayyibin ülkeyi ne hale getirdiğini Görün artik lütfen... Kör olmayin... 7 hazirandan once cozum süreci diye butun pkk ve kck lilar saliverildi cezaevinden.. Onlari yakalayan polisler koyuldu içeri... Ama tek basina gelemeyince birden onlarin pkk ve terorist olduklarini hatirladi.. Savaş başlattı... Ama iceride olup disari cikan pkk lilari kck lilari unuttu galiba... Simdi onlarda tesekkur ediyorlar tayyib e... Ama tabi anadolunun cocuklarini sehit ederek... Bilal cik gemiciklerinde rahat nede olsa.. Tayyibin tuzu kuru yani... Ama birgun bu yaptiklarinin hesabini verecek... Burda olmasa da ahirette Rabbim soracak... Zalimler için yaşasın cehennem!!! 10 5 Yanıtla
  • sur kentli: ulkede sehıt ler var. . Orc anket açıklıyor. . uyanın be sarayın iktidar hırsı 55 sehıt verdi. . erken secım de . gereken tokat ı saray a atalım 12 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement