Hainlerin, Cumhurbaşkanı'nın Uçağını Bulamamalarının Sebebi Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Hainlerin, Cumhurbaşkanı'nın Uçağını Bulamamalarının Sebebi Belli Oldu

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan, 15 Temmuz darbe gecesinde hainlerin Cumhurbaşkanı'nın uçağını bulamama ve vuramama sebeplerini anlattı.

15.08.2016 19:29  Güncelleme: 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, 15 Temmuz darbe gecesinde hainlerin Cumhurbaşkanı'nın uçağını bulamamalarının sebebinin, Eskişehir'deki hava harekat merkezinin aldığı emir doğrultusunda uçakların nerede olduğunun tespit edilmesine yardımcı olan 'hava resmini' çıkarmayıp birliklere yayınlamaması olduğunu söyledi.

KRİTİK EMİR: HAVA RESMİNİ YAYINLAMAYIN

THK Genel Başkanı Atılgan, TGRT Haber'de katıldığı bir programda darbeci hainlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağını neden bulamadıkları sorusuna açıklık getirdi. Atılgan, hava da uçan her uçağın hava resmi olduğunu ve bu hava resmi sayesinde bağlandığı koda göre o cismin ne olduğunun bilindiğini belirterek, "Bu sayede siz hangi uçak nerede bilirsiniz. Türkiye'nin hava resmini Eskişehir'deki hava harekat merkezi çıkarır ve bu hava resmini birliklere yayınlar. Birliklere yayınlayınca da herkes bunu görür ve 'bu Cumhurbaşkanının uçağı', 'bu uçak F16 uçağı' diyebilir. İşte Hava Kuvvetleri Komutanlığının verdiği emirlerden biri 'hava resmini hiçbir yerde yayınlamayın' emridir. Çok kritik bir emir bu. 'Hava resmini yayınlamayın' der ve isyancıların hava resmini elde etmelerini engellerler. Çünkü Eskişehir'deki harekat merkezi bu hava resmini yayınlasa isyancılar bilecek ki bu uçak Cumhurbaşkanının uçağı ve ellerindeki bütün imkanlarla Cumhurbaşkanını düşürmek için gayret gösterecekler. Bu önemli bir detaydır" diye konuştu.

"HAVADA VURACAK BOMBALARI YOKTU"

"İkincisi, uçakları havada düşürmeye yetkili olan uçaklar üzerinde hava savunma füzeleri takılı olan, nöbette bekleyen savunma uçaklarıdır" diyen Atılgan, "Yani onlar aynı Rus uçağının düşürüldüğü gibi havada düşürmek için ayrı bir füze gerekir. Bomba ile uçağı düşüremezsiniz. Bomba ile hedefleri bombalarsınız. İşte nöbette bekleyen Erzurum'daki, Dalaman'daki, İncirlik'teki uçakları kaldıramadılar. O uçakların kalkmasını engelleyen ilk başta Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın vermiş olduğu 'üstünden uçak kalkan üs komutanını divan-ı harbe veririm' sözüdür. Bunun neticesinde orada bulunan üs komutanlar bu üsleri kontrol altına almışlardır" şeklinde konuştu.

Hainlerin, Cumhurbaşkanı\'nın Uçağını Bulamamalarının Sebebi Belli Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hainlerin, Cumhurbaşkanı'nın Uçağını Bulamamalarının Sebebi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement