Hak-iş'den "Bayır-bucak Türkmenlerine Yapılan Saldırıya Tepki" - Son Dakika
Yerel

Hak-iş'den "Bayır-bucak Türkmenlerine Yapılan Saldırıya Tepki"

Hak-iş\'den "Bayır-bucak Türkmenlerine Yapılan Saldırıya Tepki"

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik Bayır-Bucak Türkmenlerine yapılan katliam hakkında yazılı bir açıklama yaparak olayı şiddetle kınadıklarını söyledi.

25.11.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik Bayır- Bucak Türkmenlerine yapılan katliam hakkında yazılı bir açıklama yaparak olayı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Çelik açıklamasına şu şekilde devam etti, " Hatay'ın güneyindeki Bayır-Bucak Türkmenleri katliam tehdidiyle karşı karşıyadır. Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın da desteğiyle Türkmen Dağı'nda ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türkmen varlığına son vermek üzeredir. IŞİD'li ve Daeş'li bahanesiyle vatan toprağını savunan Türkmen kardeşlerimize, yapılan bu saldırı hepimizin yüreğini yakmaktadır. Bu zor zaman da zalimler saflarını belirlerken Dünya üzerinde ki Türk Devletleri ve islam ülkeleri Türkiye'yi yalnız bırakmamalıdır.

Ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed sözde Daeş'le mücadele için bölgeye gelen Rusya ve İran ile el ele verip Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyor. Üstelik kadın çocuk demeden sivilleri öldürüyor. Bu katliamlarım Hak-İş olarak şiddetle kınıyoruz.

Zalim İran tarihi boyunca hiçbir zaman gayri Müslimlerle savaşmamış kuru bir mezhepçi anlayış ile her zaman Müslüman kanı akıtmıştır. Bunun örneği Irak ve Suriye'de yaşanan vahşete destek olmasıdır. Dünyanın dört bir tarafında Müslümanlara ölüm, zulüm ve işkenceler varken maalesef İslam coğrafyası ve İslam devletleri kulaklarını ve gözlerini kapatarak sessizliğe bürünmüştür.

Bayır Bucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Yanı başımızda ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara birliğimizle, beraberliğimizle, kardeşliğimizle her zamankinden daha fazla ülkemize ve milletimize sahip çıkarak dimdik durmalıyız" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hak-iş'den 'Bayır-bucak Türkmenlerine Yapılan Saldırıya Tepki' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement